18.1 C
Santorini
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Βράβευση των αεροπορικών εταιρειών με την ταχύτερη ανάκαμψη το 2022

Πρωτοσέλιδα

O Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών επιβράβευσε για μια ακόμη χρονιά τις αεροπορικές εταιρείες που κατέγραψαν την πιο επιτυχημένη πορεία ανάκαμψης και ανάπτυξης κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας σημαντικούς ρυθμούς επαναφοράς και αυξημένα ποσοστά επιβατικής κίνησης στα τακτικά δρομολόγιά τους από και προς την Αθήνα. Οι βραβεύσεις έγιναν στο πλαίσιο του 22ου Συνεδρίου Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών με τίτλο “Sounding the Future”, που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Ωδείου Αθηνών.

Τα φετινά βραβεία αναλυτικά:

– Η SKY express τιμήθηκε ως η εταιρεία με τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης το 2022 (σε ποσοστιαία βάση) στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

– Η AEGEAN τιμήθηκε ως η εταιρεία με την υψηλότερη επιβατική κίνηση το 2022 στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

– 1o Βραβείο “You’re An AΘenian, too!” απονεμήθηκε στην Angela Gittens, πρώην Γενική Διευθύντρια του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI World), για την πολύτιμη και πολυετή συμβολή της στην προώθηση και στην προβολή της Αθήνας σε ιδιαίτερα δύσκολες εποχές. 

H SKY express βραβεύτηκε για την ταχύτερη ανάκαμψη στην αγορά εσωτερικού το 2022. Τιμητική διάκριση έλαβε η AEGEAN.

Η Volotea βραβεύτηκε για την ταχύτερη ανάκαμψη στην αγορά της Δυτικής Ευρώπης. Τιμητική διάκριση έλαβε η Wizz Air.

– Το βραβείο για την ταχύτερη ανάκαμψη στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης κατέκτησε η Tarom. Τιμητική διάκριση έλαβε η Wizz Air.

– Το βραβείο για την ταχύτερη ανάκαμψη στην αγορά της Μέσης Ανατολής κατέκτησε η Gulf Air. Τιμητική διάκριση έλαβε η El Al.

– Το βραβείο για την ταχύτερη ανάκαμψη στην αγορά της Αφρικής κατέκτησε η EGYPTAIR. Τιμητική διάκριση έλαβε η AEGEAN.

Το βραβείο για την ταχύτερη ανάκαμψη στην αγορά της Ασίας κατέκτησε η Scoot. Τιμητική διάκριση έλαβε η Air China.

– Το βραβείο για την ταχύτερη ανάκαμψη στην αγορά της Αμερικής κατέκτησε η Emirates.

Το βραβείο για την ταχύτερη ανάκαμψη σε εποχικό δρομολόγιο στην αγορά της Αμερικής κατέκτησε η Delta Air Lines. Τιμητική διάκριση έλαβε η Air Canada.

Το βραβείο για την ταχύτερη ανάκαμψη σε εποχικό δρομολόγιο στην αγορά της Ευρώπης κατέκτησε η Brussels Airlines. Τιμητική διάκριση έλαβε η Air Baltic.

Διαφήμιση

Το φετινό Συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών που διοργανώθηκε από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών εστίασε στις προκλήσεις που επιφυλάσσει η επόμενη μέρα στον χώρο των αερομεταφορών και στις αλλεπάλληλες εξελίξεις που διαδραματίζονται στο διεθνές αεροδρομιακό περιβάλλον αλλά και στο σύμπαν της τεχνολογίας.

Με τον ευρηματικό και συμβολικό τίτλο “Sounding the Future”, το 2.2 Συνέδριο (το δεύτερο της μεταπανδημικής εποχής και 22ο από την έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου) έφερε κοντά τον ΔΑΑ, τα μέλη της αεροδρομιακής κοινότητας της Αθήνας, διακεκριμένους ομιλητές από το χώρο των αερομεταφορών και, πέρα από αυτόν, του αειφόρου τουρισμού, της υψηλής τεχνολογίας, της εξέλιξης της τεχνητής νοημοσύνης και της μελλοντολογίας, σε μια συνάντηση με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Διαφήμιση
Αλφαβητάρι Γαστρονομίας Γιώργου Πίττα

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές και οι εκπρόσωποι του ΔΑΑ “συνέθεσαν” μαζί τον “Ήχο του Μέλλοντος”, με μια πυκνή θεματολογία, η οποία αντανακλά τη διττή έννοια του αγγλικού τίτλου “The Sounding of the Future” που παραπέμπει στους “ήχους”, την εξερεύνηση, την ενορχήστρωση και τη “σύνθεση του μέλλοντος”, αλλά και -κάνοντας ένα γλωσσικό παιχνίδι με τον όρο market sounding- τη διαρκή ιχνηλάτηση και διερεύνηση της αγοράς.

Η φετινή θεματολογία περιελάμβανε:

 • Επισκόπηση της αεροπορικής αγοράς της Αθήνας το 2022
 • “Τι έρχεται; Οι τάσεις, οι κίνδυνοι, οι ευκαιρίες στο χώρο των αερομεταφορών”Συζήτηση με τον Περιφερειακό Αντιπρόεδρο της ΙΑΤΑ, Rafael Schvartzman (live-streaming)  καθώς και με τον CEO της Air Serbia, Jiri Marek και τον Robert Chad, IATA, Area Manager France, Belgium, The Netherlands & Southern Europe, EUR-Field Offices
 • “Μια…αεροδρομιακή συζήτηση  – The Airport Talk” – Συζήτηση με την Angela Gittens, πρώην Γενική Διευθύντρια του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI World)
 • Ταξιδεύοντας στην εποχή του χάουςΟι γεωπολιτικές εξελίξεις και οι αερομεταφορές, από τον Arthur Snell, Former British High Commissioner to Trinidad and Tobago & Former Assistant Director for Counter – Terrorism at Foreign and Commonwealth Office
 • “Sounding the Future”, από τον Futurist & Humanist, Gerd Leonhard, συγγραφέα του βιβλίου “Technology vs Humanity” & CEO “The Futures Agency”
 • “Πρόσβαση” στις βιώσιμες αερομεταφορές και στον αειφόρο τουρισμό – Συζήτηση με τον Luigi Cabrini, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Global Sustainable Tourism Council, την Αλεξία Παναγιωτοπούλου, Επικεφαλής Στρατηγικής της Εταιρείας Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) και τη Μαρία Καπράλου, ΔΑΑ, Προϊσταμένη Υπηρεσιών Παροχής Συνδρομής για Άτομα με αναπηρία ή/και μειωμένη κινητικότητα. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Θοδωρής Γεωργακόπουλος
 • The “Sound” of the Future, από τον Δημήτριο Βασιλάκη, President of Jazz Democracy NPO, Artistic Director & Founder of RIJF – Πώς η μουσική jazz μπορεί να μας διδάξει τον διάλογο με πιο ισότιμο, ανθρώπινο, δημοκρατικό και δημιουργικό τρόπο
 • “Προβλέποντας το Μέλλον; Τεχνητή Νοημοσύνη & Θεωρία Παιγνίων” – Από τον Δρα Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, Καθηγητή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ

Μια ιδιαίτερη συμβολική στιγμή του φετινού Συνεδρίου ήταν η μουσική γέφυρα σύνδεσης του παρελθόντος με το παρόν και με το μέλλον, όπως την παρουσίασε ο συνθέτης Τηλέμαχος Μούσας και η μπάντα του, με το ηλεκτρονικό “θέρεμιν” (αιθερόφωνο) που εφευρέθηκε το 1920 και είναι το μόνο “contactless” μουσικό όργανο που παράγει μουσική χωρίς φυσική επαφή με τον καλλιτέχνη.

Το Συνέδριο έκλεισε με το μήνυμα του CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Γιάννη Παράσχη, ο οποίος αναφέρθηκε στο θετικό αποτέλεσμα της περυσινής χρονιάς, στην εξαιρετική συνεργασία και την προσπάθεια που κατέβαλε το σύνολο της κοινότητας του αεροδρομίου αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις σημαντικές προκλήσεις του 2022, αλλά και ενόψει εκείνων που έχει μπροστά του ο κλάδος, υπό το πρίσμα των διεθνών προκλήσεων, της μεταβλητότητας της γεωπολιτικής κατάστασης, της καταιγιστικής εξέλιξης της τεχνολογίας και του μείζονος ζητήματος του περιβάλλοντος, δίνοντας έμφαση στο πολυδιάστατο και εξαιρετικά κρίσιμο στοίχημα και στην ουσία της βιωσιμότητας.

Διαφήμιση
 • Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης
 • Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
 • Πίβα Λάββα - Τοπία του νου
 • Akrotiri 40 years of research
 • Ταξίδια ζωής Πάρι Τσάρτα

Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar after sunset

Ροή ειδήσεων

Συγκροτήθηκε η νέα ΚΟ από τους αποχωρήσαντες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Πρόεδρος ο Αλέξης Χαρίτσης

Τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας αποφάσισαν σήμερα οι 11 ανεξάρτητοι βουλευτές: Αναγνωστόπουλου Σία, Αχτσιόγλου Έφη, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ηλιόπουλος Νάσος, Πέρκα...
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση