15.3 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Νέες κάλπες στις 25 Ιουνίου

"Η χώρα χρειάζεται σήμερα μία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση με προοπτική τετραετίας και όσο πιο γρήγορα κλείσει αυτή η εκκρεμότητα τόσο καλύτερο θα είναι για τη χώρα" - Επιστράφηκε η πρώτη διερευνητική εντολή

Share

Την πρόθεσή του να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη σύγκληση και στη συνέχεια τη διάλυση της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν οι νέες βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της πρώτης διερευνητικής εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης που έλαβε σήμερα το μεσημέρι από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

“Θεωρώ ότι οι χθεσινές εκλογές ήταν ένα προωθητικό βήμα ωριμότητας για τη δημοκρατία μας”, τόνισε ο κος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή και ότι θεωρεί χρέος του να συμβάλει “ώστε να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αυτό το εμπόδιο, όπως απεδείχθη τελικά στην πράξη, της απλής αναλογικής”.

Υπογράμμισε μάλιστα πως “η χώρα χρειάζεται σήμερα μία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση με προοπτική τετραετίας και όσο πιο γρήγορα κλείσει αυτή η εκκρεμότητα τόσο καλύτερο θα είναι για τη χώρα”.

Διαφήμιση

Αμέσως μετά από τη συνάντησή του με την κα Σακελλαροπούλου, ο κος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τους Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Ανδρουλάκη, Δημήτρη Κουτσούμπα και Κυριάκο Βελόπουλο, στους οποίους επανέλαβε ότι δεν θεωρεί ότι υπάρχει προϋπόθεση για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας νωρίς το απόγευμα, δηλώνοντας ότι επιστρέφει τη διερευνητική εντολή.

Όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, η κα Σακελλαροπούλου θα δεχθεί αύριο Τρίτη 23/5 στις 11:00, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του αναθέσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα την κρατήσει, οπότε η εντολή θα περάσει στο τρίτο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ και στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη