ΕΟΤ: Νέο ιστορικό/φωτογραφικό λεύκωμα αφιερωμένο στα κάστρα της Ελλάδας

Στον ελλαδικό χώρο υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 1200 κάστρα και φρούρια, τόσο στον ηπειρωτικό όσο και νησιωτικό χώρο, τα οποία αποτελούν ισχυρό πόλο έλξης τουριστών

Ένα πολυσέλιδο, πολυτελές και δίγλωσσο λεύκωμα που αναδεικνύει εμβληματικά τοπόσημα της χώρας, όπως είναι τα Κάστρα της Ελλάδας, είναι το νέο έντυπο προωθητικό υλικό του ΕΟΤ, το οποίο θα παρουσιαστεί σύντομα σε ειδική εκδήλωση.

Η τελευταία ανάλογη έκδοση του ΕΟΤ υπό τον τίτλο “Greece of World Destination” έγινε πριν από εννέα χρόνια, το 2014, εξυπηρετώντας την ανάγκη προβολής της χώρας σε Tour Operators, συνεργάτες και υψηλούς προσκεκλημένους του Οργανισμού. Η ίδια ανάγκη επιτάσσει και την έκδοση νεότερου λευκώματος, αυτή τη φορά υπό τον τίτλο: “ΕΛΛΑΔΑ Ταξιδεύοντας στα κάστρα της” / “Touring the castles of GREECE”.

Η ύλη του λευκώματος καλύπτει γεωγραφικά όλη τη χώρα με εντυπωσιακές φωτογραφίες και ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία. Παρουσιάζει τα σημαντικότερα κάστρα σε όλη την Ελλάδα δημιουργώντας ένα ιστορικό νήμα από την Αρχαιότητα, τη Ρωμαϊκή περίοδο, το Βυζάντιο, την Φραγκοκρατία, την περίοδο του Οθωμανικού ζυγού μέχρι και τη συγκρότηση του Ελληνικού κράτους σε όλο το εύρος της επικράτειας.

Την ιστορική έρευνα και τα κείμενα που επιμελήθηκε ο ιστορικός Στέφανος Καβαλλιεράκης, Δρ. Μεσογειακών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, συνοδεύει πλούσιο φωτογραφικό υλικό 14 φωτογράφων. Την εκτέλεση της παραγωγής ανέλαβε η BRAINFOOD ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΜΕΠΕ.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη