14.2 C
Santorini
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ο ΔΕΔΔΗΕ απαντά για τις συχνές διακοπές ρεύματος στη Σαντορίνη

Share

Μέχρι το τέλος Μαΐου ολοκληρώνονται οι εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ στο δίκτυο ηλεκτροδότησης του νησιού, που απαιτούν προγραμματισμένες κατά τόπους διακοπές ρεύματος, όπως ενημέρωσε ο κος Νικόλαος Ραγκούσης, Διευθυντής Περιοχής Σύρου, απαντώντας στην προ ημερών ανοιχτή επιστολή της Αντιδημάρχου Θήρας κας Σοφίας Κίτσου.

Αναλυτικά, ο κος Ραγκούσης σημειώνει τα παρακάτω:

  • Τα τελευταία έτη, λόγω της συνεχούς και αλματώδους ανάπτυξης του νησιού, ο ΔΕΔΔΗΕ έχοντας πάντα ως στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, όσον αφορά την κάλυψη των αυξανομένων απαιτήσεων ηλεκτροδότησης, καθώς επίσης και την συνεχή βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας προς τους καταναλωτές, έχει προβεί σε μεγάλες επενδύσεις στο Δίκτυο ηλεκτροδότησης, οι οποίες περιλαμβάνουν κατασκευές νέων Δικτύων για την ικανοποίηση αιτημάτων ηλεκτροδότησης, αισθητικές αναβαθμίσεις και συντηρήσεις-βελτιώσεις των ήδη εγκατεστημένων. Στο πλαίσιο αυτό, από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, συνεργεία μας εργάζονται πυρετωδώς και μάλιστα εν μέσω απρόβλεπτων καταστάσεων που προέκυψαν εξαιτίας της εμφάνισης του Covid-19, για την κατασκευή της νέας γραμμής τροφοδότησης της Οίας, ούτως ώστε οι εγκαταστάσεις μας να έχουν την απαιτούμενη επάρκεια πριν από την έναρξη της θερινής περιόδου. Με τον τρόπο αυτό είμαστε σε θέση να αντεπεξέλθουμε επιτυχώς στις ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις της περιοχής.
  • Κατά την διάρκεια των ως άνω περιγραφόμενων εργασιών, ήταν απαραίτητη η διακοπή της ηλεκτροδότησης περιοχών του νησιού, ώστε να καταστεί εφικτή η σύνδεση των νέων τμημάτων στο υπάρχον δίκτυο. Οι προγραμματισμένες διακοπές πραγματοποιήθηκαν με την λιγότερη δυνατή όχληση των καταναλωτών, σε συνεργασία με όλους τους φορείς και πάντα με έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων. Να έχετε υπόψη σας ότι οι προγραμματισμένες διακοπές λόγω εργασιών, δημοσιεύονται τόσο σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ, τουλάχιστον 48 ώρες πριν την πραγματοποίηση τους, όσο και στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας www.deddie.gr. Οι εργασίες μας αυτές ολοκληρώνονται εντός της τελευταίας εβδομάδας του Μαΐου.
  • Ανεξάρτητα από τα παραπάνω όμως, όπως αντιλαμβάνεσθε, δεν είναι δυνατόν να αποφευχθεί εντελώς κάποια απρόβλεπτη διακοπή – βλάβη στο Ηλεκτρικό σύστημα του νησιού στο σύνολό του. Όπως προκύπτει από τα αρχεία βλαβών του Πρακτορείου Θήρας, οι βλάβες είναι μεμονωμένες σε υποσταθμούς ΧΤ και σίγουρα όχι εκτός των συνηθισμένων περιπτώσεων που αντιμετωπίζονται στα δίκτυα διανομής. Σχετικά με τα παράπονα αναφορικά με βλάβες συσκευών, σας ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχουν καταχωρημένες αιτήσεις αποζημιώσεων στο αρχείο του Πρακτορείου.
  • Όσον αφορά την αναγγελία των βλαβών στο τηλ. κέντρο 11500, εναλλακτικά για την αποφυγή πρόσθετης οικονομικής επιβάρυνσης, το κοινό μπορεί να καλεί στο δεκαψήφιο αριθμό 2111900500. Επιπλέον για την καλύτερη εξυπηρέτηση, διατίθεται διαδικτυακή εφαρμογή για την δήλωση βλαβών, μέσω της οποίας οι καταναλωτές μπορούν, επισκεπτόμενοι τον ιστότοπο του ΔΕΔΔΗΕ είτε μέσω προσωπικού υπολογιστή, είτε μέσω κινητής συσκευής (smartphone, tablet), να δηλώνουν περιστατικά που αφορούν προβλήματα στην ηλεκτροδότησή τους. Η χρήση της εφαρμογής αυτής δεν επιφέρει καμία οικονομική επιβάρυνση στον χρήστη.

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη