Ο Πρωθυπουργός στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ

Με την παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ως κεντρικού ομιλητή, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 6/6 η ανοιχτή συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Τουρισμού κος Θανάσης Θεοχαρόπουλος, υπογραμμίζοντας πως ο τουρισμός μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας με όρους βιώσιμης ανάπτυξης.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κος Γιάννης Ρέτσος, σημείωσε, μεταξύ άλλων: “Συνεχίζουμε την στρατηγική μας σε τρεις πυλώνες: εξωστρέφεια, συνέργειες και βιώσιμη ανάπτυξη. Ενισχύουμε την παρουσία μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσω της συνεργασίας με τους ομολόγους μας σε Γερμανία, Ιταλία και Νορβηγία. Συνεχίζουμε τις συναντήσεις μας σε όλη την Ελλάδα για την ανάδειξη και ενίσχυση συνεργασιών και συνεργειών και ζητάμε από την Κυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχείς επενδύσεις στις υποδομές των προορισμών. Με ένα νέο εθνικό συμβόλαιο ανάπτυξης για τον τουρισμό μας, τη νέα δεκαετία του 2020. Ώριμη τουριστική ανάπτυξη σημαίνει ολιστική τουριστική ανάπτυξη. Και η ωριμότητα προϋποθέτει φιλικό επενδυτικό περιβάλλον, με ασφάλεια δικαίου, σταθερό και ανταγωνιστικό φορολογικό πλαίσιο και αποτελεσματική διαχείριση προορισμών“. Ολόκληρη η ομιλία του κου Ρέτσου είναι διαθέσιμη εδώ.

Ο Πρωθυπουργός κος Αλέξης Τσίπρας με τη σειρά του τόνισε πως “το brand name της Ελλάδας είναι και πάλι πολύ ισχυρό”, καθώς “από το 2015 μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να σηκώσουμε την Ελλάδα και το τουριστικό της προϊόν στην κορυφή”. Ανέπτυξε επίσης τις δράσεις της κυβέρνησης προκειμένου να διατηρηθεί η θετική δυναμική που έχει αναπτύξει ο τουρισμός τα τελευταία χρόνια, οι οποίες κινούνται σε τρεις άξονες:

  1. Μείωση της φορολογίας. Μειώθηκε φέτος ο ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% (από 24%) και από το 2020 θα μειωθεί στο 11%. Στο 6% έχει μειωθεί επίσης ο ΦΠΑ στην ενέργεια, ενώ του χρόνου θα μειωθεί στο 11% και ο ΦΠΑ στη διαμονή. Παράλληλα, ο συντελεστής απόσβεσης των επενδύσεων αυξάνεται στο 150%.
  2. Υποδομές. Την τελευταία τριετία παραδόθηκε το σύνολο σχεδόν των οδικών αξόνων ώστε η Ελλάδα να έχει ένα σύγχρονο δίκτυο οδικής και σιδηροδρομικής διασύνδεσης που αποτελεί ισχυρή βάση για την τουριστική ανάπτυξη. Προχωρά η νέα επενδυτική φάση στο λιμάνι του Πειραιά με την έγκριση του master plan του ΟΛΠ, που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη τόνωση και στον τομέα της κρουαζιέρας. Στον πλέον κρίσιμο τομέα των αεροδρομίων της χώρας, που άλλωστε αφορά σχεδόν τα 2/3 των αφίξεων από το εξωτερικό, υλοποιείται ήδη το σχέδιο της Κυβέρνησης, με την ανανέωση της σύμβασης για το Ελευθέριος Βενιζέλος, την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, τη δημιουργία νέου αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης και το σχέδιο για τον πραγματικό εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των 23 κρατικών περιφερειακών αεροδρομίων.
  3. Σεβασμός και προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου της χώρας. Ο τουρισμός μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί σε ένα πλαίσιο στρατηγικής αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος μέσα από τις επενδύσεις που προωθούνται για την αξιοποίηση της ηλιακής και της αιολικής ενέργειας και την εθνική στρατηγική για την κυκλική οικονομία.

Το κείμενο της ομιλίας του κου Τσίπρα είναι διαθέσιμο εδώ.

Ακολουθεί παρακάτω το βίντεο με όλες τις ομιλίες της ανοιχτής συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη