Σαντορίνη: Οι 11 στους 14 κοινοτάρχες δεν ξαναείναι υποψήφιοι στα χωριά τους

Ερωτηματικά προκαλούνται για τον ρόλο και τις δυνατότητες που είχαν τα τοπικά συμβούλια της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, καθώς οι 11 από τους 14 νυν κοινοτάρχες επιλέγουν να μην ξαναζητήσουν την ψήφο των συγχωριανών τους για την εκπροσώπησή τους σε τοπικό επίπεδο. Μόλις τρεις είναι οι εν ενεργεία πρόεδροι κοινοτήτων που θέτουν ξανά υποψηφιότητα για τα τοπικά συμβούλια, ενώ οι υπόλοιποι είτε δεν κατεβαίνουν καν στις εκλογές είτε μετακινούνται στο γενικό ψηφοδέλτιο του συνδυασμού τους για το δημοτικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, από τις 14 συνολικά δημοτικές κοινότητες του Δήμου Θήρας:

– Μόνο σε τρεις οι νυν πρόεδροι είναι εκ νέου υποψήφιοι για τα τοπικά συμβούλια:
Στον Βόθωνα, ο Γιώργος Ρούσσος που είχε εκλεγεί με την παράταξη του Α. Ρούσσου είναι τώρα υποψήφιος με την παράταξη του Α. Σιγάλα. Στον Βουρβούλο, ο Αρτέμης Καφούρος που είχε εκλεγεί ως ανεξάρτητος είναι πλέον υποψήφιος με την παράταξη του Ν. Ζώρζου. Στη Μεσαριά ο Νίκος Μαρτίδης, ξαναθέτει την υποψηφιότητά του με την παράταξη του Ν. Ζώρζου.

– Σε πέντε δημοτικές κοινότητες οι νυν πρόεδροι συμμετέχουν στις εκλογές ως υποψήφιοι δημοτικοί πλέον σύμβουλοι:
Ο Γουλιέλμος Μπάικας από το Ακρωτήρι που είχε εκλεγεί ως ανεξάρτητος, ο Γιώργος Ρενιέρης από το Ημεροβίγλι που είχε εκλεγεί με την παράταξη του Α. Ρούσσου και η Μαρκέλα Πιτσικάλη από το Μεγαλοχώρι που είχε εκλεγεί με την παράταξη του Ν. Ζώρζου, κατεβαίνουν ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με το Σαντορινιό Όραμα του Α. Σιγάλα. Ο Χάρης Σαρρής από την Έξω Γωνιά που είχε εκλεγεί ως ανεξάρτητος και ο Γιάννης Ρούσσος από τον Καρτεράδο που είχε εκλεγεί με την παράταξη του Ν. Ζώρζου, είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Θηραϊκή Πολιτεία του Ν. Ζώρζου.

– Στις υπόλοιπες έξι δημοτικές κοινότητες οι νυν πρόεδροι δεν μπήκαν αυτή τη φορά στον εκλογικό στίβο:
Δε θα είναι υποψήφιοι ο Ευάγγελος Κατσίπης από το Εμπορείο, η Μαριάννα Πελέκη από το Καμάρι, ο Δημήτρης Καφιέρης από τα Φηρά, ο Πέτρος Καραμολέγκος από τη Θηρασιά, ο Αντώνης Παγώνης από την Οία και η Ρένα Φουστέρη από τον Πύργο.

Θυμίζουμε ότι όλα τα ονόματα υποψήφιων τοπικών συμβούλων ανά κοινότητα είναι διαθέσιμα εδώ, ενώ τα πλήρη ψηφοδέλτια (γενικά και τοπικά) των τεσσάρων συνδυασμών μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαφήμιση

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη