“Νταμπλ” μεταλλίων για την Ευαγγελία Πλατανιώτη

Μετά το χρυσό στο τεχνικό στο σόλο, πήρε και το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος στο σόλο

Το δεύτερο μετάλλιό της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, στη Ντόχα του Κατάρ, πανηγύρισε απόψε η Ευαγγελία Πλατανιώτη που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος στο σόλο της καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Το περασμένο Σάββατο, στον τελικό του τεχνικού προγράμματος στο σόλο τα σάρωσε όλα και ντύθηκε στο χρυσάφι. Νωρίτερα σήμερα, με μουσική υπόκρουση τον Ζορμπά του Μίκη Θεοδωράκη και χορεύοντας … συρτάκι στο νερό, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος στο σόλο.

Αγωνίστηκε προτελευταία καθώς ήταν δεύτερη στα προκριματικά πίσω από την Βασιλική Αλεξανδρή (Αυστρία). Πριν την Πλατανιώτη, αγωνίστηκε η Ζακλίν Σιμονό (Καναδάς) που ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη, ρισκάροντας με ένα πρόγραμμα πολύ υψηλού βαθμού δυσκολίας (49.1500 έναντι 41.7500 στον προκριματικό), το οποίο εκτέλεσε καλά και βαθμολογήθηκε με 264.8207.

Η Πλατανιώτη τα έδωσε όλα και συγκέντρωσε 253.2833 βαθμούς (253.7353 βαθμούς είχε στον προκριματικό). Ήταν στο βάθρο, σίγουρη δεύτερη, απέμενε η Αλεξανδρή που είχε περάσει πρώτη από τα προκριματικά. Οι κριτές της έδωσαν μόλις 222,8938 και κατρακύλησε στην έκτη θέση (όπως και στο τεχνικό πρόγραμμα). Τρίτη ήταν η Λευκορωσίδα Βασιλίνα Χαντόσκα, που αγωνίζεται ως ουδέτερη ανεξάρτητη αθλήτρια.

Ο Καναδάς με την Ζακλίν Σιμονό κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε αγώνισμα της καλλιτεχνικής κολύμβησης μετά από 33 χρόνια.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη