Οι όροι επαναλειτουργίας της εστίασης από τις 3/5

Τους όρους επαναλειτουργίας του κλάδου της εστίασης από τη Δευτέρα 3 Μαΐου παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, κατά την αποψινή ενημέρωση ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Όπως είπε, για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν υπό τον ΚΑΔ 56.10, για υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο /ΚΑΔ 56.30.10.03, για υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο χωρίς τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια/ ΚΑΔ 56.30.10.06, για υπηρεσίες καφετέριας/ ΚΑΔ 56.30.10.07 και για υπηρεσίες που παρέχονται από παραδοσιακό καφενείο / ΚΑΔ 56.30.10.14 προβλέπονται τα εξής:

– Έναρξη λειτουργίας μόνο στους εξωτερικούς χώρους από τη Δευτέρα 3/5.

– Υποχρεωτική η πραγματοποίηση αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) δύο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό της επιχείρησης (το κόστος του ενός εξ αυτών βαρύνει το κράτος).

– Επιτρέπεται η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών.

– Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια.

– Υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι.

– Μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι.

– Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το προσωπικό και από τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής (ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ).

– Αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με την διάταξή τους (90cm -1,2m και 1,8m κατά περίπτωση).

– Επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες: α) με την τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και β) απόσταση 1,5 μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό.

– Κλειστά 23:00-05:00.

Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις που θα επαναλειτουργήσουν με τους προαναφερόμενους ΚΑΔ οφείλουν να επιδεικνύουν στις αρχές ελέγχου, την βεβαίωση από το TAXIS από την οποία θα αποδεικνύεται ότι ο ΚΑΔ τους αποτελεί την κύρια δραστηριότητα πριν την 1/3/2020.

Τέλος, παραμένουν σε αναστολή οι επιχειρήσεις που έχουν ως κύρια δραστηριότητα τους Κ.Α.Δ. 5621 (Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις και 5630 (Υπηρεσίες ποτών) και τους οκταψήφιους αυτών.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη