1-7/8: Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

Κάθε χρόνο, από την 1η έως και τις 7 Αυγούστου γιορτάζεται η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, με στόχο την ενθάρρυνση του θηλασμού και την προαγωγή της υγείας των βρεφών σε όλο τον κόσμο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), η UNICEF και άλλοι οργανισμοί συστήνουν, υποστηρίζουν και προωθούν σε παγκόσμιο επίπεδο δράσεις και μέτρα που προάγουν τον μητρικό θηλασμό.

Το σύνθημα της φετινής Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού είναι “Ενδυναμώνουμε τους γονείς – Διευκολύνουμε τον θηλασμό”, τονίζοντας τη σημασία που έχουν οι φιλικές προς την οικογένεια πολιτικές που θα διευκολύνουν τον θηλασμό και κατ’ επέκταση τη σύνδεση των γονέων με τα παιδιά τους από την πρώιμη ακόμα ηλικία.  Η υποστήριξη των γονέων και η ενδυνάμωσή τους είναι ζωτικής σημασίας για τον μητρικό θηλασμό και βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του, αφού η μητέρα θηλάζει μόνο κάτω από τη συναισθηματική και θεσμική διευκόλυνση και στήριξη όλης της οικογένειας, της εργασίας, της πολιτείας και των θεσμών.

Θυμίζουμε πως ο ΠΟΥ συστήνει τον αποκλειστικό θηλασμό μέσα στην πρώτη ώρα από τη γέννηση έως και τον 6ο μήνα. Μετά την ηλικία αυτή θα πρέπει να γίνεται εισαγωγή των στερεών τροφών και παράλληλα να συνεχίζεται ο θηλασμός έως και τα δύο έτη ή και παραπάνω. Ο μητρικός θηλασμός θεωρείται η ιδανική επιλογή τόσο για τη μητέρα όσο και για το βρέφος, αφού παρέχει πολλαπλά οφέλη μεταξύ των οποίων και προστασία τόσο από λοιμώξεις όσο και από μελλοντικά προβλήματα υγείας όπως η παχυσαρκία, τα καρδιαγγειακά, ο καρκίνος του μαστού κ.ά.

Στο πλαίσιο της πρόληψης και προαγωγής υγείας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στηρίζει την προώθηση του μητρικού θηλασμού, ενώ το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού έχει αναπτύξει δράσεις για τον θηλασμό μέσω του προγράμματος “Αλκυώνη”. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν εδώ, καθώς και στην τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης “10525”.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη