Παγκόσμιος Διαγωνισμός Οινοχόων – Τα αποτελέσματα

O Marc Almert είναι ο μεγάλος νικητής του 16ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού για τον Καλύτερο Οινοχόο που ολοκληρώθηκε, σήμερα Παρασκευή 15/3/2019, στην Αμβέρσα του Βελγίου.

Ο Marc Almert είναι Γερμανός και εργάζεται ως επικεφαλής σομελιέ στο εστιατόριο Pavillon στη Ζυρίχη.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 66 υποψήφιοι από 63 χώρες του κόσμου, που διαγωνίσθηκαν αρχικά σε γραπτή και πρακτική δοκιμασία.

Από αυτούς ξεχώρισαν 19 και προχώρησαν στη φάση των ημιτελικών. Ήταν οι: Martin Bruno (Αργεντινή), Avril Loïc (Αυστραλία), Antoine Lehebel (Βέλγιο), Pier-Alexis Soulière (Καναδάς), Reeze Choi (Κίνα), Nina Jensen (Δανία), David Biraud (Γαλλία), Marc Almert (Γερμανία), Julie Dupouy-Young (Ιρλανδία), Satoru Mori (Ιαπωνία), Wataru Iwata (Ιαπωνία), Raimonds Tomsons (Λετονία), Martynas Pravilonis (Λιθουανία), Andrea Martinisi (Νέα Ζηλανδία), Piotr Pietras (Πολωνία), Julia Scavo (Ρουμανία), Aleksandr Rassadkin (Ρωσία), Vuk Vuletic (Σερβία) and Fredrik Lindfors (Σουηδία).

Ο Έλληνας οινοχόος που συμμετείχε στον διαγωνισμό ήταν ο Άρης Σκλαβενίτης που δεν κατάφερε να περάσει στα ημιτελικά.

Στην τελική δοκιμασία συμμετείχαν, εκτός από τον Marc Almert, η Nina Heijgaard Jensen από την Δανία και ο Raimonds Tomsons από τη Λετονία.

Να σημειώσουμε ότι στην Ελλάδα έχουν πραγματοποιηθεί δύο Παγκόσμιοι Διαγωνισμοί για τον Καλύτερο Οινοχόο. Ο 11ος το 2004, στη Σαντορίνη και στην Αθήνα και ο 12ος το 2007, στη Ρόδο.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη