Παγκόσμιας κλάσης οινοχόοι και επαγγελματίες οίνου τον Απρίλιο στη Σαντορίνη

Για την απόκτηση των κορυφαίων πιστοποιήσεων σε κρασί και οινοχοΐα

Πόλος έλξης παγκόσμιας κλάσης επαγγελματιών του οινικού χώρου θα γίνει η Σαντορίνη το διάστημα 8-16 Απριλίου, καθώς θα φιλοξενήσει 70 επαγγελματίες οινοχόους και στελέχη χονδρεμπορίου από 22 χώρες, που θα παρακολουθήσουν τρία διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα του WSPC: το WSET Diploma in Wines, το CMS Advanced και το CMS Intro & Certified Course.

Μέσω αυτής της συνέργειας του WSPC με έδρα την Αθήνα, του πλέον έγκριτου εκπαιδευτικού παραρτήματος οίνου και αποσταγμάτων στη Ν. Ευρώπη, με τους διεθνείς εκπαιδευτικούς οργανισμούς Wine & Spirits Education Trust (WSET) και Court of Master Sommeliers (CMS), δίδεται η δυνατότητα στον οινικό κλάδο της χώρας να ενισχύσει περαιτέρω την αναγνωρισιμότητα του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού σε στοχευμένο κοινό πρεσβευτών, οι οποίοι συνδιαμορφώνουν τάσεις και κινούν σημαντικό μέρος της παγκόσμιας οινικής κατανάλωσης.

Διαφήμιση

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρόγραμμα φιλοξενίας αυτών των επαγγελματιών θα έχει το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί – μέσω του ανώτερου κλαδικού του οργάνου, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ). Προς τιμήν των σπουδαστών και των τριών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, θα πραγματοποιηθούν δείπνα υπό την αιγίδα της ΕΔΟΑΟ, με Έλληνες οινοποιούς-μέλη της ΕΔΟΑΟ να προσφέρουν επιλεγμένες ετικέτες τους.

Παράλληλα, οι Έλληνες οινοπαραγωγοί θα προσφέρουν μία σειρά βιωματικών εμπειριών στους σπουδαστές, συνδυάζοντας τη μοναδικότητα του τοπίου και της ιστορίας του με τη μοναδικότητα του terroir των κρασιών της Ελλάδας.

Η σπουδαιότητα και η μοναδικότητα των όσων πρόκειται να συμβούν στη Σαντορίνη είναι τέτοια, που το “παρών” θα δώσουν τόσο ο Προέδρος του WSPC Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW (Master of Wine) όσο και επτά MSs (Master Sommeliers).

Οι χώρες από τις οποίες θα φιλοξενηθούν κορυφαίοι Οινοχόοι και επαγγελματίες του κλάδου είναι οι εξής: Ελλάδα, Ισπανία, Νορβηγία, Αυστραλία, Ιταλία, Ολλανδία, Γαλλία, Κατάρ, Περού, Γερμανία, Κίνα, Ρωσία, Δανία, Κύπρος, Βόρεια Μακεδονία, Ινδία, Μάλτα, Τουρκία, Ιρλανδία, Μεγ. Βρετανία, Ισλανδία, Ν. Αφρική.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη