Παρέμβαση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας για τα θέματα της κρουαζιέρας

emporikos_syllogosΈκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαρτίου 2016.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου συζητήθηκαν τα θέματα που έχουν προκύψει σε σχέση με την αδυναμία της κρουαζιέρας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικου Συλλόγου Θήρας προτείνει τα εξής:
Α) Να φτιαχτούν άμεσα οι σημαδούρες που βρίσκονται στον όρμο των Φηρών.
Β) Να γίνει επιμερισμός της κίνησης των κρουαζιερόπλοιων σε ημερήσια βάση (πρωί-μεσημέρι-βράδυ) και εβδομαδιαία βάση, ώστε να αποφευχθούν ώρες ή ημέρες με πολλές προσεγγίσεις και μεγάλο αριθμό επιβατών. Για να μπορεί να λειτουργήσει η ανωτέρω πρόταση προτείνεται να ψηφιστεί άμεσα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου Θήρας, ειδικός κανονισμός λιμένα που να προβλέπει τις ώρες και τις μέρες προσέγγισης των πλοίων.
Γ) Να λειτουργεί το Τελεφερίκ 24 ώρες.
Δ) Να χορηγηθούν ή να ενοικιασθούν άμεσα από τις εταιρείες των κρουαζιερόπλοιων τα κατάλληλα μηχανήματα ελέγχου, μέχρι να αγοράσει τα δικά του το Λιμενικό Ταμείο Θήρας, ώστε να λειτουργήσει άμεσα το HOMEPORT του νησιού. Με αυτόν τον τρόπο θα ωφεληθούν τα ξενοδοχεία και οι επιχειρήσεις του νησιού και δεν θα χάνονται δεκάδες εκατομμύρια από το νησί μας και κατ’ επέκταση από το κράτος.

Για την λύση όλων των παραπάνω θεμάτων, καταλήγει η ανακοίνωση, απαιτείται άμεση σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας με συμμετοχή όλων των φορέων του νησιού.

[box style=”2″]

Το φετινό ημερόλογιο αφίξεων κρουαζιεροπλοίων είναι διαθέσιμο στη σελίδα “Κρουαζιερόπλοια” που βρίσκεται στο μενού του πάνω μέρους του portal μας.

[/box]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη