Παρουσίαση του προγράμματος Mo.Na. για τη Σαντορίνη σε διεθνές συνέδριο

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων (ΕΚΒΜΜ) διοργανώνει διεθνές Συνέδριο, με τίτλο “Mo.Na: Monuments in Nature: A Creative Co-existence”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 7-9/7/21 και θα είναι υβριδικό, με διά ζώσης παρουσία για τους ομιλητές και διαδικτυακή παρακολούθηση για το κοινό, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Το συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Mo.Na: Monuments in Nature: A Creative Co-existence” που χρηματοδοτείται από το INTERREG V – Balkan -Mediterranean 2014-2020, με σκοπό να καταγράψει, να αναλύσει, να αξιολογήσει και να συνεισφέρει στην προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτισμικής κληρονομιάς στη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου. Ο βασικός του στόχος είναι να προωθήσει την ολιστική διαχείριση, αλλά και τις κοινές στρατηγικές σε περιοχές υψηλού περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος (Natura 2000, Ramsar areas), στις οποίες υπάρχουν μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι ύψιστης πολιτισμικής σημασίας (UNESCO), ενώ παράλληλα τίθενται και ζητήματα που αφορούν στην επισκεψιμότητα των περιοχών αυτών, καθώς και στις επιπτώσεις του τουρισμού.

Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Mo.Na: Monuments in Nature: A Creative Co-existence” συμμετέχει και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων με τα μνημεία της καλντέρας στην Σαντορίνη. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων θα παρουσιάσει τους θησαυρούς της καλντέρας που κατέγραψε και ερευνά.

Η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι ελεύθερη για το κοινό, κατόπιν εγγραφής στον σύνδεσμο: https://globalevents.eventsair.com/mona/registration-en

Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμο εδώ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη