Σειρά επαφών στη Σαντορίνη για τον Υπ. Τουρισμού

Χ. Θεοχάρης: "Να γίνει η Σαντορίνη πρότυπο στο νέο τουριστικό μοντέλο της χώρας για βιώσιμη ανάπτυξη"

Πνεύμα συνεργασίας και συναντίληψης διαπιστώθηκε στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε στη Σαντορίνη ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης με τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμαρχο, τον Έπαρχο, εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου και φορείς, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στο νησί, με αφορμή τη χθεσινή (17/10) εκδήλωση για την ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Προκόπη Παυλόπουλου σε επίτιμο Δημότη Θήρας.

Ο Υπουργός είχε χθες διαδοχικές συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Λεονταρίτη, τον Δήμαρχο Θήρας Αντώνη Σιγάλα και τον Έπαρχο Θήρας Χαράλαμπο Δαρζέντα, ενώ σήμερα ακολούθησαν συσκέψεις με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Άγγελο Ρούσσο, με τον πρόεδρο της Ένωσης Λεμβούχων Γεράσιμο Κανακάρη και με τους τουριστικούς φορείς του νησιού.

Στόχος των συναντήσεων ήταν η από κοινού χάραξη της στρατηγικής για την επόμενη τουριστική ημέρα της Σαντορίνης, ενώ όπως δήλωσε ο Υπουργός “επιθυμία όλων είναι να καταστεί η Σαντορίνη, η μοναδικότητα της οποίας την έχει κάνει σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο, πρότυπο στο νέο τουριστικό μοντέλο της χώρας για βιώσιμη ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό η διαφύλαξη του μοναδικού τοπίου, της παράδοσης και της παραγωγής του νησιού μέσα από συντονισμένες ενέργειες αποτελεί βασικό σκοπό αυτής της προσπάθειας”.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, όπως σημείωσε ο κος Θεοχάρης, πρέπει όλοι, η Κυβέρνηση, οι Δήμοι, οι Φορείς, η Περιφέρεια, οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι, να συντονιστούν σε αυτή την κοινή προσπάθεια.

Η Σαντορίνη, όπως σημείωσε, “είναι ένας τουριστικός προορισμός μοναδικός που θα πρέπει να τον διαφυλάξουμε. Οι επαφές που είχα αυτό το διήμερο στο νησί αποτελούν το πρώτο βήμα για τη διαχείριση όλων των ανοικτών θεμάτων που υπάρχουν”.

Γ. Χατζημάρκος: Νέο νομικό, θεσμικό και διοικητικό περιβάλλον για τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί
Αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε με τον υπουργό Τουρισμού και με τον δήμαρχο Θήρας, ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου τόνισε πως μελετώντας τα ζητήματα της Σαντορίνης έγινε σαφές ότι τόσο για την ίδια, όσο και για τα υπόλοιπα νησιά, μεγάλα ή μικρότερα, κορυφαίους ή μικρότερους παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς, η διαχείριση των ζητημάτων που έχουν συσσωρευτεί, δεν μπορεί να γίνει αποτελεσματικά με το ισχύον νομικό, θεσμικό και διοικητικό περιβάλλον. Ο σχεδιασμός που πλέον ξεκίνησε με τη συνεργασία των τριών φορέων, Υπουργείου Τουρισμού, Περιφέρειας και Δήμου, περιλαμβάνει την προτεραιοποίηση των ζητημάτων και τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές που θα οδηγήσουν στη λύση τους.

Είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο επιχειρείται και μαζί με την αισιοδοξία του για την έκβαση του εγχειρήματος, ο Περιφερειάρχης δήλωσε τα εξής:

“Στη Σαντορίνη, η συνεργασία μας με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τον Δήμαρχο Αντώνη Σιγάλα, θέτει υψηλούς στόχους. Γρήγορα, θα παρουσιάσουμε σχέδιο και αυτή την φορά είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε όσα αυγά θα χρειαστεί, προκειμένου να προχωρήσουμε μπροστά. Θα κριθούμε από το πόσο αποτελεσματικά θα ανταποκριθούμε στην ανάγκη και την πρόκληση και αυτό όχι μόνο δεν μας φοβίζει αλλά μας δίνει την χαρά της λογοδοσίας στην κοινωνία στην οποία χρωστάμε ν’ αποδείξουμε ότι ο δρόμος για το καλύτερο αύριο που αξίζουμε, είναι στα χέρια μας. Φτάνει ν’ ανοίξουμε το μυαλό μας και ν’ αφήσουμε πίσω μας όλες αυτές τις αντιλήψεις που μας στέρησαν ευκαιρίες”. 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here