Πιο κοντά στη δημιουργία υδατοδρομίου η Τήνος

Μετά την Πάτμο, υπεγράφη και η έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο νησί της Τήνου, το πρώτο Κυκλαδονήσι που λαμβάνει το πράσινο φως για την έναρξη εργασιών του υδατοδρομίου. Τους τελευταίους τρεις μήνες υπογράφηκαν περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις για οκτώ υδατοδρόμια δίνοντας έτσι σαφές μήνυμα ότι η δημιουργία του πρώτου δικτύου υδατοδρομίων στην Ελλάδα είναι πλέον ένα στοίχημα με τον χρόνο.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία του εν λόγω υδατοδρομίου, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Σίμος Ορφανός δήλωσε «Το υδατοδρόμιο Τήνου είναι το πρώτο που λαμβάνει την περιβαλλοντική αδειοδότηση στις Κυκλάδες. Η δημιουργία του υδατοδρομίου είναι μεγάλης σημασίας επένδυση για το νησί μας, καθώς δημιουργούν μια σειρά από θετικά αποτελέσματα – θέσεις εργασίας, συνεισφέρουν σημαντικά στη διασύνδεση της Τήνου με πολλούς νέους προορισμούς, βελτιώνουν το τουριστικό προϊόν του νησιού δίνοντας ώθηση στα τουριστικά επαγγέλματα του νησιού και να αποκτήσουμε υποστήριξη και εξυπηρέτηση ασθενών με αεροδιακομιδές, τόσο για τους κατοίκους του νησιού όσο και τους τουρίστες»

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχεδιασμό του δικτύου υδατοδρομίων της Hellenic Seaplanes SA, έλαβε περιβαλλοντική αδειοδότηση για τα υδατοδρόμια Σποράδων (Αλόννησο, Σκόπελο) Σκύρου, Βόλου, Πάτμου, Τήνου και αναμένεται πολύ σύντομα να αναπτυχθεί το πρώτο βιώσιμο δίκτυο στο Αιγαίο.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη