Πλησιάζει η ώρα για το Distinguished Gentleman’s Ride

Δύο εβδομάδες μας χωρίζουν από το ετήσιο παγκόσμιο ραντεβού του Distinguished Gentleman’s Ride (DGR) και η Σαντορίνη -μαζί με επτά ακόμη πόλεις της χώρας- ετοιμάζεται να δώσει και φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά το “παρών” την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για την πομπή vintage μοτοσυκλετών που γίνεται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου σε πολλές χώρες του κόσμου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα καρκίνου του προστάτη και την προαγωγή της ανδρικής υγείας γενικά.

Η διαδρομή των αναβατών θα ξεκινήσει φέτος από το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας στη Βλυχάδα και θα ολοκληρωθεί στα Φηρά, έχοντας περάσει από πολλές περιοχές του νησιού (Βλυχάδα – Περίβολος – Περίσσα – Πύργος – Φηρά με στάση στην πλατεία – Οία με στάση στην πλατεία των ΚΤΕΛ και πάλι Φηρά για τερματισμό στη Μητρόπολη). Απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρει κάποιος μέρος στην πομπή είναι να φορά επίσημο ένδυμα και να οδηγεί ρετρό μοτοσυκλέτα ή μηχανάκι (δείτε ενδεικτικούς τύπους εδώ). Το κράνος είναι επίσης αυτονόητη προϋπόθεση.

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά από το www.gentlemansride.com χωρίς χρέωση, ωστόσο κάθε αναβάτης μπορεί να καλέσει φίλους και γνωστούς ως υποστηρικτές-δωρητές που θα ενισχύσουν στο πρόσωπό του, έστω και συμβολικά, τον σκοπό της δράσης.

Φωτογραφία από την εκδήλωση του 2016, την πρώτη στη Σαντορίνη

Το κοινό της Σαντορίνης έχει και φέτος την ευκαιρία να ενισχύσει την όλη δράση και διοργάνωση και με έναν διαφορετικό τρόπο. Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου από τις 15:00 έως τις 20:00, τα έσοδα από όσους κουρευτούν στο Barber Shop, στην πλατεία των Φηρών, θα διατεθούν κατευθείαν για τον σκοπό του DGR. Ανεξάρτητα από το κούρεμα, τις ίδιες ώρες θα μπορεί κανείς να περάσει από εκεί και να κάνει τη δωρεά του.

Τον τοπικό συντονισμό της διοργάνωσης στη Σαντορίνη έχει και φέτος ο κος Πωλ Φερχάιεν. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6951099106 και στο σχετικό Facebook Event.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη