“Heroes of Europe: Volcanic Agriculture” – Προώθηση ηφαιστειακών προϊόντων σε ευρωπαϊκές αγορές

Πλούσιο το ανοιξιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων

Πολύ δυναμικά, με συμμετοχή σε κορυφαίες εκθέσεις τροφίμων και ποτών στην Ευρώπη, ξεκινά το δεύτερο έτος υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος HEVA – Heroes of Europe: Volcanic Agriculture, για την προώθηση των προϊόντων που παράγονται σε ηφαιστειογενή εδάφη. Για το πρόγραμμα συνεργάζονται οι ιταλικές ενώσεις οινοπαραγωγών Soave και Lessini Durello, η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων – Santo Wines και ο συνεταιρισμός παραγωγών τυριών από την περιοχή του Veneto Monte Veronese.

Η αρχή του δεύτερου έτους του προγράμματος HEVA γίνεται στην Αθήνα, με τη συμμετοχή στη μεγαλύτερη έκθεση του οινικού κλάδου της Ελλάδας, το Οινόραμα, που φιλοξενείται μέχρι τη Δευτέρα 6/3 στο Ζάππειο Μέγαρο. Στην επέτειο των 30 χρόνων του, το Οινόραμα συγκεντρώνει περισσότερους από 250 εκθέτες και πάνω από 2.500 ετικέτες κρασιών και αποσταγμάτων, ενώ αναμένεται να υποδεχτεί γύρω στους 10.000 Έλληνες και ξένους επισκέπτες επαγγελματίες του αμπελοοινικού κλάδου αλλά και οινόφιλους καταναλωτές. Οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν το περίπτερο του HEVA (SantoWines) στη μπλε αίθουσα και στο stand 17.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Επόμενη στάση του HEVA θα είναι το Ντίσελντορφ της Γερμανίας στις 19-21/3 για την 28η Prowein, τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση αφιερωμένη στο κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά. Ειδικότερα το περίπτερο της SantoWines θα βρίσκεται στο Hall 17, Stand H14, ενώ των Ενώσεων Soave και Lessini Durello στο Hall 15, Stand F05.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα 20/3 στο Hall 1, Stand A40, σε συνεργασία με το ελβετικό περιοδικό οίνου Vinum, θα διοργανωθεί Master Class με τίτλο “HEVA – Heroes of Europe Volcanic Agriculture” με τη συμμετοχή εκλεκτών οίνων από τις περιοχές παραγωγής οίνων ΠΟΠ Σαντορίνης, Soave και Lessini Durello.

“Η συμμετοχή σε εκθέσεις και φεστιβάλ είναι για εμάς μια ευκαιρία να προβάλουμε τους οίνους ΠΟΠ Σαντορίνη σε ένα ευρύτερο κοινό. Πιστοί στο ραντεβού μας στο Οινόραμα, θα δώσουμε και φέτος το “παρών” μέσα από το έργο HEVA, το οποίο αποτελεί μια εξαιρετική συνεργασία με εκλεκτούς συναδέλφους από την Ιταλία. Η Prowein αποτελεί για εμάς ασύγκριτη ευκαιρία να επικοινωνήσουμε στην παγκόσμια οινική σκηνή τις ιδιαιτερότητες του μοναδικού οικοσυστήματος και των προϊόντων των ηφαιστειακών περιοχών παραγωγής ΠΟΠ Σαντορίνης, Soave και Lessini Durello και να προβάλουμε τους αμπελώνες, την ιστορία και τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται σε μερικές από τις πιο ιστορικές και ενδιαφέρουσες προστατευόμενες ονομασίες προέλευσης στην Ευρώπη”, δήλωσε ο Μάρκος Καφούρος, Πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων.

Εκτός των εκθέσεων, οι εταίροι του HEVA θα παρουσιάσουν οίνους ΠΟΠ από τις τρεις προωθούμενες ζώνες παραγωγής στις 8/3 στην Ισπανία και στις 25-27/4 στις πόλεις Umeå, Gothenburg και Malmö στη Σουηδία. Οι εκπαιδευτικές αυτές δράσεις αποτελούν μέρος μιας κοινής προσπάθειας να γίνουν ευρέως γνωστά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των οίνων που παράγονται σε ηφαιστειογενή εδάφη.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη