22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προς κατάργηση τα πλαστικά μιας χρήσης στις χώρες της ΕΕ

Share

Σε προσωρινή συμφωνία κατέληξαν οι Βρυξέλλες όσον αφορά σχέδιο της ΕΕ για την απαγόρευση των πλαστικών προϊόντων μιας χρήσης, όπως τα καλαμάκια και τα πλαστικά πιάτα.

Η Ελίζαμπετ Κέστινγκερ, υπουργός Βιωσιμότητας και Τουρισμού της Αυστρίας, χώρας που ασκεί την τρέχουσα περίοδο την προεδρία της ΕΕ, ανακοίνωσε με μήνυμά της στο Twitter ότι επετεύχθη συμφωνία, κάνοντας λόγο για “ένα ορόσημο στις προσπάθειές μας να μειωθούν τα πλαστικά σκουπίδια”. Η προσωρινή αυτή συμφωνία θα πρέπει σε επόμενη φάση να εγκριθεί επισήμως από τα κράτη μέλη της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ώστε να τεθεί σε ισχύ σε δύο χρόνια.

Περισσότερο από το 80% των απορριμμάτων που μολύνουν τις θάλασσες είναι πλαστικά, είχε διατυπώσει τον περασμένο Μάιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρουσιάζοντας την πρότασή της να απαγορευτούν μια σειρά από πλαστικά προϊόντα μιας χρήσης για τα οποία υπάρχουν εναλλακτικές από άλλα υλικά.

Τα πλαστικά απορρίμματα συνιστούν μεγάλο πρόβλημα για τους ωκεανούς, καθώς λόγω του αργού ρυθμού αποσύνθεσής τους, τα ίχνη τους εντοπίζονται συχνά στα θαλάσσια είδη, όπως οι θαλάσσιες χελώνες, οι φάλαινες και τα θαλάσσια πουλιά, όπως και στα ψάρια και τα θαλασσινά, που καταλήγουν τελικά στη διατροφική αλυσίδα του ανθρώπου.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη