Πτώχευση και για την Thomas Cook Γερμανίας

Χ. Θεοχάρης: Η Ελληνική Κυβέρνηση θα έρθει να στηρίξει τον ελληνικό τουριστικό κλάδο, δηλαδή τον μεγαλύτερο κλάδο της ελληνικής οικονομίας

Την αίτηση υπαγωγής της σε καθεστώς εκκαθάρισης υπέβαλε και η Thomas Cook Γερμανίας, προκειμένου να αποφύγει την εμπλοκή της με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την βρετανική μητρική εταιρία. Σύμφωνα με την επικεφαλής της γερμανικής εταιρίας Στέφανι Μπερκ, καταβάλλονται προσπάθειες διευκόλυνσης του επαναπατρισμού των Γερμανών τουριστών, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, την Υπηρεσία Ασφάλισης των Ταξιδιωτών, αλλά και με συνεργάτες στους τουριστικούς προορισμούς.

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση Thomas Cook ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού κος Χάρης Θεοχάρης δήλωσε:

“Από το πρωί το κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου Τουρισμού συνεδριάζει και είμαστε σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τις πρεσβείες του Βελγίου, της Ολλανδίας και της Γερμανίας. Των χωρών δηλαδή που επηρεάζονται από την πτώχευση της Thomas Cook. Πρόκειται για το δεύτερο κύμα των προβλημάτων που όλες οι χώρες -φυσικά και η χώρα μας- είναι αναγκασμένες να αντιμετωπίσουν σε σχέση με την πτώχευση της Thomas Cook.

Η διαδικασία επαναπατρισμού των ξένων τουριστών -περίπου 30.000 υπολογίζονται αυτή τη στιγμή που μαζί με τους 25.000 Βρετανούς ξεπεράσαν τους 50.000- συνεχίζεται ομαλά. Όποια προβλήματα αναφύονται και ανακύπτουν τα επιλύουμε το συντομότερο δυνατό. Έχουμε στείλει ήδη οδηγίες στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού και αυτές στέλνουν οδηγίες στον ΣΕΤΕ στο ΞΕΕ, και στην ΠΟΞ ώστε να υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση και στα μέλη τους”.

Ως προς τη στήριξη της Κυβέρνησης προς τον τουριστικό κλάδο που επλήγη από την κατάρρευση της Thomas Cook, ο υπουργός πρόσθεσε:

“Ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία στους ανθρώπους του ελληνικού τουρισμού πως τις επόμενες ώρες και τις επόμενες ημέρες η Ελληνική Κυβέρνηση θα έρθει να στηρίξει τον ελληνικό τουριστικό κλάδο, δηλαδή τον μεγαλύτερο κλάδο της ελληνικής οικονομίας. Έστειλα ήδη το μήνυμα της στήριξης του κλάδου, όχι μόνο των επιχειρηματιών αλλά και των εργαζομένων, όλων των ανθρώπων που αυτή τη στιγμή επηρεάζονται. Υπάρχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες στηρίζονται και στηρίζουν τον ελληνικό τουρισμό. Η Κυβέρνηση θα στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους και θα το κάνει με εμφατικό τρόπο”.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη