Πυρά από τη Θηραϊκή Πολιτεία για τη νέα εργολαβία καθαριότητας

Στο στόχαστρο της Θηραϊκής Πολιτείας βρίσκεται η Δημοτική Αρχή της Σαντορίνης μαζί με τις συμπράττουσες δημοτικές παρατάξεις, με αφορμή τον νέο διαγωνισμό για την παροχή υπηρεσιών οδοκαθαρισμού και αποκομιδής ογκωδών αντικειμένων και απορριμμάτων, για 2+1 χρόνια.

Η Θηραϊκή Πολιτεία βάλλει κατά του Δημάρχου, που, όπως αναφέρει, προεκλογικά δήλωνε πως “θα έδιωχνε τον εργολάβο την επόμενη μέρα των εκλογών” και τελικά κατά τη διάρκεια της θητείας του έχει προκηρύξει δύο εργολαβίες καθαριότητας, για να αντικαταστήσουν τη μία του παρελθόντος που τα περιελάμβανε όλα. Επιπλέον πήρε αποφάσεις για τέσσερις παρατάσεις και δύο απευθείας αναθέσεις της παλιάς εργολαβίας από το 2016, την οποία ως αντιπολίτευση δεν αποδεχόταν και έβρισκε υπερτιμημένη.

“Οι λανθασμένες του επιλογές, με τη στήριξη των συμπραττουσών παρατάξεων, περί πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας από τον Δήμο και η έλλειψη σοβαρού σχεδίου για την αντιμετώπιση της πραγματικότητας, τον οδήγησε σε πλήρη αποτυχία. Οι λανθασμένες αυτές επιλογές είχαν επισημανθεί από τον επικεφαλής της Θηραϊκής Πολιτείας Νίκο Ζώρζο σε κάθε βήμα της διαδικασίας”, σημειώνει η Θηραϊκή Πολιτεία, ευχόμενη φέτος το καλοκαίρι η Σαντορίνη να είναι καθαρή, καθώς από τις 13/2, οπότε λήγει η προθεσμία για υποβολή προσφορών για τον διαγωνισμό, μέχρι την υπογραφή της σχετικής σύμβασης αναμένεται να μεσολαβήσει αρκετός καιρός.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της η Θηραϊκή Πολιτεία αναφέρει:

“Στις 29 Δεκεμβρίου 2022 προκηρύχθηκε διαγωνισμός για νέα εργολαβία καθαριότητας στο Δήμο Θήρας με τη σύμφωνη γνώμη και ψήφο των συμπραττουσών παρατάξεων Ρούσσου-Ορφανού που συναποτελούν τη διοίκηση του Δήμου. 

Η νέα εργολαβία καθαριότητας που έχει αντικείμενο τον οδοκαθαρισμό και την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων θα έχει διάρκεια 2+1 έτη δηλαδή από το 2023 έως το 2025. Το κόστος της υπολογίστηκε σε 2.777.395,80€ για κάθε έτος, και συνολικά μέχρι τη λήξη της υπολογίζεται να δαπανηθούν 8,3 εκατ. ευρώ. Θα περιλαμβάνει τον οδοκαθαρισμό με 28 εργάτες συν 8 επιπλέον την καλοκαιρινή περίοδο, την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων και την αποκομιδή απορριμμάτων με υποζύγια. 

Κλικ για μεγέθυνση

Ο Δήμαρχος Αντώνης Σιγάλας που θα “έδιωχνε τον εργολάβο την επόμενη ημέρα” των εκλογών, προκήρυξε κατά τη διάρκεια της θητείας του δύο εργολαβίες καθαριότητας για να αντικαταστήσουν την μια του παρελθόντος που τα συμπεριελάμβανε όλα. Επιπλέον πήρε αποφάσεις για τέσσερις παρατάσεις και δύο απευθείας αναθέσεις της εργολαβίας του 2016 που δεν αποδεχόταν ως αντιπολίτευση και έβρισκε υπερτιμημένη. 

Οι λανθασμένες του επιλογές, με τη στήριξη των συμπραττουσών παρατάξεων, περί πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας από τον Δήμο και η έλλειψη σοβαρού σχεδίου για την αντιμετώπιση της πραγματικότητας, τον οδήγησε σε πλήρη αποτυχία. Οι λανθασμένες αυτές επιλογές είχαν επισημανθεί από τον επικεφαλής της Θηραϊκής Πολιτείας Νίκο Ζώρζο σε κάθε βήμα της διαδικασίας. 

Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου και διοικητικά ακολουθεί μακρά διαδικασία μέχρι την υπογραφή της σύμβασης λόγω του ότι πρόκειται για διαγωνισμό εκατομμυρίων. Ευκταίο είναι η Σαντορίνη να είναι καθαρή το καλοκαίρι του 2023″.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη