18 C
Santorini
Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Θήρας: Πυρά κατά της ΑΕΜΥ για τη λειτουργία του νοσοκομείου

Πρωτοσέλιδα

“Αυτό που επικρατεί πίσω από αυτά που βλέπουν οι επισκέπτες του Νοσοκομείου είναι πολύ χειρότερα από όσα μπορεί κανείς να φανταστεί”, αναφέρει σε σκληρή ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, με αφορμή τον πρόσφατο διορισμό της προσωρινής μεταβατικής Διευθύνουσας Συμβούλου της ΑΕΜΥ, σημειώνοντας πως αυτός δε θα λύσει τα προβλήματα που ταλανίζουν το νοσοκομείο.

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

“Ο διορισμός προσωρινής μεταβατικής Διευθύνουσας Συμβούλου στην Α.Ε.Μ.Υ ΑΕ είναι σαφές ότι δεν λύνει τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν το Νοσοκομείο της Σαντορίνης, ούτε αυτά που υπήρχαν από την έναρξη λειτουργίας του, ούτε αυτά που προστέθηκαν το τελευταίο διάστημα και τα ισοπέδωσαν όλα.

Έχουμε τονίσει πολλάκις ότι το Νοσοκομείο βρίσκεται κάθε μέρα σε χειρότερη κατάσταση από την προηγούμενη. Το ΔΣ της ΑΕΜΥ ΑΕ είναι μακράν το χειρότερο στην ιστορία αυτού του Νοσοκομείου. Δεν έχουν επιδείξει κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον και οι κινήσεις τους είναι αποκλειστικά εντυπωσιασμού που αποσκοπούν μόνο στο “φαίνεσθαι”. Δεν τους ενδιαφέρει αν και τι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης θα λάβει όποιος πολίτης τις χρειαστεί!

Αυτό που επικρατεί πίσω από αυτά που βλέπουν οι επισκέπτες του Νοσοκομείου είναι πολύ χειρότερα από όσα μπορεί κανείς να φανταστεί. Μικροπολιτικές, προσωπικές κόντρες, επίδειξη εξουσίας, δημόσιες σχέσεις και “λυκοσυμμαχίες” και από κάτω οι εργαζόμενοι απογοητευμένοι και εξουθενωμένοι ψυχικά και σωματικά να παλεύουν για το καλύτερο που μπορούν χωρίς την παραμικρή βοήθεια και αναγνώριση.

Κοροϊδεύουν τον κόσμο, ότι αυτό το νοσοκομείο μπορεί να ανταπεξέλθει απέναντι σε κρίσιμα περιστατικά, βαφτίζοντάς το μάλιστα ως “πρότυπο” και η μεγαλύτερη απόδειξη αυτού είναι το πρόσφορο έδαφος που βρήκαν μεγάλα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα που ανοίγουν παραρτήματα στη Σαντορίνη!

Το Δ.Σ της Α.Ε.Μ.Υ Α.Ε. εξ αρχής θα έπρεπε να έχει λύσει προβλήματα όπως:

– Την αποζημίωση για εργασία καθ’ υπέρβαση (εφημερίες, υπερωρίες, εξαιρέσιμα) του ελλιπούς ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου,
– Την έλλειψη γιατρών και δη κρίσιμων ειδικοτήτων σε μόνιμη βάση (παθολόγος, καρδιολόγος, μικροβιολόγος, αναισθησιολόγος) που θέτει σε κίνδυνο την ήδη προβληματική λειτουργία του. Οι ελάχιστοι γιατροί που έχουν απομείνει στη χώρα εξαναγκάζονται σε συνεχείς μετακινήσεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο (ως περιοδεύοντας θίασος) για να καλύψουν τις ανάγκες και τα τεράστια κενά που έχουν δημιουργηθεί στο δημόσιο σύστημα υγείας.
– Την έλλειψη νοσηλευτικού, βοηθητικού, λοιπού επικουρικού προσωπικού καθώς το ήδη υπάρχον δεν επαρκεί να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων της Θήρας και των γύρω νησιών αλλά και τους επισκέπτες του, όπου η φετινή τουριστική περίοδος αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ με στοιχεία που δηλώνουν περί τα 2,5 εκατομμύρια αφίξεις!

Επιπλέον δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στους θεσμούς και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, με τους οποίους έχουμε κάνει συναντήσεις κι έχουμε ενημερώσει για όλα τα προβλήματα του Νοσοκομείου. Πλην ελαχίστων που κράτησαν επικοινωνία μαζί μας, οι υπόλοιποι δεν επικοινώνησαν ποτέ ξανά, αλλά αντιθέτως βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τα μέλη του ΔΣ της ΑΕΜΥ ΑΕ και κόβουν και ράβουν από κοινού. Η ευθύνη για την κατάντια του Νοσοκομείου τους βαραίνει όλους εξίσου!”

Διαφήμιση
Akrotiri 40 years of research

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ροή ειδήσεων

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η απόκτηση της Αφοί Δεναξά από τη Μασούτης

Την έγκρισή της για την απόκτηση της εταιρείας Αφοί Δεναξά από την εταιρεία Μασούτης έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Σε...