Σαντορίνη, εβδομάδα 29 | 2018

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Οι γουρούνες επισήμως στους δρόμους

Η εβδομάδα ξεκίνησε με τις γουρούνες να ξαναβρίσκουν τη θέση τους στο ασφαλτοστρωμένο οδικό δίκτυο. Τα πολλά ατυχήματα, που συνδέονται με την κυκλοφορία αυτού του τύπου των οχημάτων, στις τουριστικές περιοχές, δεν πτόησαν το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και πήρε στη ουσία πίσω τη διάταξη που είχε ψηφίσει μόλις τον περασμένο Μάρτιο.

Μπράβοι στην Πολεοδομία

Τη Δευτέρα 16/7 μπράβοι ξυλοκόπησαν τον προϊστάμενο και μοναδικό μηχανικό της Υπηρεσίας Δόμησης (Πολεοδομίας) Θήρας, μέσα στα γραφεία της υπηρεσίας, ενώπιον υπαλλήλων και κοινού. Του ζήτησαν να μην ασχολείται με συγκεκριμένη άδεια γνωστού ξενοδοχειακού επιχειρηματία. Πολλά τα ερωτηματικά. Ο χρόνος θα δείξει.

Έντονη ήταν η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας που σύσσωμη καταδίκασε το γεγονός. Το Δημοτικό Συμβούλιο σύνδεσε άμεσα το συμβάν με την υποστελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών του νησιού και απειλεί με παραίτηση εάν δεν ληφθούν επείγοντα μέτρα. Την Τετάρτη 25/7 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση, του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη με τον Δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, για το ζήτημα αυτό.

Ο πολιτικός πολιτισμός δοκιμάζεται και στη Σαντορίνη

Έκπληκτη η θηραϊκή κοινωνία έμαθε την Παρασκευή 20/8 ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας κ. Ηλίας Πελέκης χειροδίκησε εναντίον του κ. Γιώργου Χάλαρη, δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Σαντορίνη Ενωτική Πορεία”, μετά από δηλώσεις του κ. Χάλαρη, στην τοπική τηλεόραση που αφορούσαν στο πρόσωπο του κ. Πελέκη. Ο πολιτικός πολιτισμός στο νησί υπέστη ένα ακόμα πλήγμα. Ο Δήμαρχος Θήρας καταδίκασε απερίφραστα το γεγονός, όπως άλλωστε και όλες οι δημοτικές παρατάξεις.

5ο Φεστιβάλ Στρογγύλη

Για τις 30/8-3/9 έχει οριστεί για φέτος το ραντεβού με το Φεστιβάλ Στρογγύλη που διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης (ΔΑΠΠΟΣ). Το φετινό Φεστιβάλ περιλαμβάνει από ροκ συναυλίες μέχρι stand up comedy show, με σπουδαία ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής να δίνουν το “παρών”.

Οι εκδηλώσεις της Εστίας Πύργου για Ιούλιο και Αύγουστο

Ακόμα πιο πλούσιο και πολυδιάστατο θα κάνει το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι στη Σαντορίνη η Εστία Πύργου, καθώς για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο προγραμματίζει μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις και εκδηλώσεις.

Η Coca-Cola “ταξιδεύει” στις Κυκλάδες

Φέτος το καλοκαίρι, η Coca-Cola με πηγή έμπνευσης τα νησιά των Κυκλάδων, δημιουργεί ένα μοναδικό συλλεκτικό μπουκάλι και παρουσιάζει μέσα από μια σύγχρονη ματιά, αυτή την ηλιόλουστη πλευρά του Αιγαίου.

Εγγραφείτε στο newsletter, ακολουθήστε μας στα social media
Ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. Αν δεν λαμβάνετε το καθημερινό μας newsletter, εγγραφείτε τώρα. To Atlantea έχει επίσης ενεργή παρουσία στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram. Ακολουθήστε μας παντού. Κάθε κανάλι επικοινωνίας έχει και τα πλεονεκτήματά του. Σχολιάστε τις ειδήσεις, τα άρθρα και τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε (οι προσβλητικές αναφορές και η ρητορική μίσους δεν είναι καλοδεχούμενες…)

[adning id="140786"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη