Σαντορίνη: “Σπίτι όσο χωρείς και κάμπο όσο θωρείς” μέχρι τις 27/10 στον Πύργο

Για λίγες ακόμα ημέρες, μέχρι τις 27 Οκτωβρίου, το Κέντρο Φωτογραφίας Kastelana, στην είσοδο του Καστελιού του Πύργου, θα φιλοξενεί την έκθεση με τίτλο “Σπίτι όσο χωρείς και κάμπο όσο θωρείς”, με φωτογραφίες και σχέδια από το το προσωπικό αρχείο της Σάσας Λαδά, Ομότιμης Καθηγήτριας Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ, μετά από επισκέψεις που είχε πραγματοποιήσει στο νησί το 1968 και το 1969.

Οι εικόνες της Σάσας Λαδά καταγράφουν τους οικισμούς και το τοπίο της Σαντορίνης πριν την αλλοίωσή του νησιού από τη ραγδαία ανάπτυξη του τουρισμού. Το αρχειακό υλικό στο οποίο βασίζεται η έκθεση, και που μέχρι τώρα δεν είχε δημοσιευθεί, αποτελείται από 1.000 περίπου φωτογραφίες, σχέδια αποτυπώσεων και σκίτσα από τον Πύργο, το Ακρωτήρι, το Εμπορείο, τα Φηρά και την Οία.

Το εκθεσιακό υλικό αναπτύσσεται καθ’ ύψος σε τρία επίπεδα:

– Στο επίπεδο του ισογείου εκτίθενται είκοσι επιλεγμένες φωτογραφίες από όλους τους οικισμούς, όπου αποθεώνεται η αρχιτεκτονική της Σαντορίνης στο απαστράπτον φως του Αιγαίου.
– Στο επίπεδο του 1ου ορόφου μεταφερόμαστε νοερά στο χώρο ενός φοιτητικού αρχιτεκτονικού studio, όπου εκτίθενται με μορφή πινακίδων επιλεγμένα σκίτσα και γραμμικά σχέδια των αποτυπώσεων που έγιναν στους οικισμούς του Πύργου και του Ακρωτηρίου.
– Τέλος, στο επίπεδο του 2ου ορόφου, σε χώρο που προσφέρει μια πανοραμική θέα του οικισμού και του νησιού, εκτίθενται σε νοηματική αντιπαράθεση δεκαεφτά επιλεγμένες φωτογραφίες που ανατρέχουν στις μακρινές θέες οικισμών και τοπίων της Σαντορίνης του ’60.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν οι: Αλεξία Πρασσά, Στέργιος Καράβατος, Σάσα Λαδά και Τόνια Νούσια, με τη συνδιοργάνωση του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Πολυτεχνικής Σχολής Θεσσαλονίκης, της Θηραϊκής Εταιρείας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, της Εστίας Πύργου και του Santorini Archive Project.

Αν δεν το έχετε ήδη κάνει, μη χάσετε την ευκαιρία μέχρι τις 27/10, καθημερινά από τις 10:00 έως τις 20:00.

Ενδεικτικά πλάνα από τους χώρους της έκθεσης μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, ένα μικρό απόσπασμα από τα εγκαίνια τον περασμένο Ιούλιο. Από κοντά όμως, το ταξίδι 55 χρόνια πίσω, στη Σαντορίνη στα τέλη της δεκαετίας του ’60 είναι ακόμα πιο όμορφο και νοσταλγικό. Χωρίς αμφιβολία, η έκθεση αξίζει την επίσκεψη!

 

Το βίντεο είναι διαθέσιμο και στο κανάλι του Atlantea στο YouTube εδώ

Χορηγός επικοινωνίας: Atlantea

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη