Για 10η συνεχή χρονιά, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό, στον οποίο θα πάρουν μέρος μητέρες από περισσότερες από 50 πόλεις της χώρας.

Στόχος της εκδήλωσης-γιορτής είναι η προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με τον μητρικό θηλασμό, ο οποίος είναι δικαίωμα κάθε παιδιού, καθώς και η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η εξοικείωση της κοινωνίας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.

Από τις Κυκλάδες, το “παρών” θα δώσουν και φέτος επτά νησιά: η Κέα, η Κύθνος, η Νάξος, η Πάρος, η Σαντορίνη, η Σύρος και η Τήνος.

Το σημείο συνάντησης στη Σαντορίνη είναι ο παιδότοπος L’ albero, στην Περίσσα. Για τα υπόλοιπα έξι νησιά:

  • στην Κέα, το “Kea Events”, στο Μεσολείβαδο
  • στην Κύθνο, το Cafe Aperto στον Μέριχα
  • στη Νάξο, το Café “Omerta”, στη Χώρα
  • στην Πάρο, η πλατεία “Μαντώ Μαυρογένους” στην Παροικιά (σε περίπτωση κακοκαιρίας, η καφετέρια Coffee Way έναντι Εθνικής Τράπεζας)
  • στη Σύρο, το Αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ερμούπολης
  • στην Τήνο, το Παλλάδα (χώρος δίπλα απ’ την παιδική χαρά, απέναντι απ το
    λιμάνι ή σε περίπτωση κακοκαιρίας, το εστιατόριο “Μεταξύ μας”).

Αν και ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια/παιδάκια που θα θελήσουν να θηλάσουν γύρω στις 12:00 θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις που συμμετέχουν στη δράση.

Ώρα προσέλευσης: 11:00. Ώρα πανελλαδικής καταμέτρησης: 12:00.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here