“Γιατί να λείπεις από τη ζωή σου; Η τύχη του νησιού σου είναι στο χέρι σου”. Αυτό είναι το μήνυμα της εκστρατείας εμβολιασμού κατά του κορονοϊού που ξεκίνησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ευαισθητοποίηση των κατοίκων των νησιών, συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια.

Με ένα τηλεοπτικό βίντεο, ένα ραδιοφωνικό σποτ και οκτώ ψηφιακές αφίσες για καταχωρήσεις σε ψηφιακά μέσα, που θα προβάλλονται για τουλάχιστον δύο μήνες, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υποστηρίζει το κοινωνικό μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού για την υγειονομική θωράκιση των νησιών, σε μια συγκυρία που η εξάπλωση των μεταλλάξεων κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για εμβολιασμό.

Κεντρικός στόχος της καμπάνιας είναι η μεγιστοποίηση του ποσοστού εμβολιαστικής κάλυψης για την εξασφάλιση ασπίδας προστασίας της δημόσιας υγείας. Παράλληλος στόχος σε ένα δεύτερο επίπεδο αποτελεί και η πορεία του τουρισμού, δεδομένου ότι στα νησιά το 97,1% του τοπικού ΑΕΠ συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις των χωρών προέλευσης επισκεπτών συνδέουν την κινητικότητα των ταξιδιωτών με το ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα υποδοχής.

Διαφήμιση

Σήμερα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Σε όλα τα νησιά το να κλειστεί ένα ραντεβού σε χρόνο πολύ σύντομο, για όλες τις ηλικίες με πρόσβαση, είναι εύκολο. Ο εμβολιασμός συνιστά για τα νησιά στοίχημα υγειονομικής και οικονομικής επιβίωσης και πράξη ευθύνης προς τον εαυτό μας αλλά και προς την κοινωνία“, τόνισε ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, παρουσιάζοντας σήμερα την καμπάνια της Περιφέρειας.

Όπως σημειώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Επιχείρηση Γαλάζια Ελευθερία εκτυλίσσεται με άψογο τρόπο, χάρη στον σχεδιασμό που προηγήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και την Πολιτική Προστασία, σε συνεργασία και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που έδωσε προτεραιότητα στα μικρά νησιά με οριζόντιο και καθολικό εμβολιασμό, για να πάρουν σειρά τα μεσαία και στη συνέχεια τα μεγάλα νησιά. Το Νότιο Αιγαίο βρίσκεται περίπου 13 μονάδες πάνω από τον εθνικό μέσο όρο εμβολιαστικής κάλυψης, ωστόσο, λόγω της υψηλής εξάρτησης των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου από τον τουρισμό, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη περαιτέρω θωράκισης της υγείας των νησιωτών μέσω του εμβολιασμού.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here