20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στον πάγο η μαζική διαγραφή αδρανών χρηστών του Twitter

Μετά τις αντιδράσεις για τη διαγραφή λογαριασμών νεκρών προσώπων

Share

Στον πάγο μπαίνουν τα σχέδια του Twitter για μαζική διαγραφή όλων των αδρανών λογαριασμών που δεν έχουν κινηθεί για τουλάχιστον έξι μήνες, μετά τις έντονες αντιδράσεις χρηστών, ιδίως για τους λογαριασμούς νεκρών προσώπων που επρόκειτο και αυτοί να διαγραφούν.

Το Twitter έκανε γνωστό ότι δε θα διαγράψει τους λογαριασμούς, μέχρι να βρει έναν τρόπο να “μνημονεύει” τους νεκρούς χρήστες και παραδέχτηκε ότι η έλλειψη τέτοιας πολιτικής αποτελεί παράλειψη από την πλευρά του.

“Ζητάμε συγγνώμη για τη σύγχυση και θα σας ενημερώσουμε σχετικά”, ήταν το μήνυμα του Twitter στους χρήστες του. “Δεν θα αφαιρέσουμε κανένα αδρανή λογαριασμό, μέχρι να δημιουργήσουμε έναν νέο τρόπο, ώστε οι άνθρωποι να διατηρούν τη μνήμη των λογαριασμών των αποθανόντων”. Σύμφωνα με το BBC η εξέλιξη αυτή χαροποίησε αρκετούς χρήστες που είχαν ανησυχήσει.

Η διαγραφή των αδρανών λογαριασμών, όταν γίνει, θα αρχίσει από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου το Twitter, όπως ανέφερε, να συμμορφωθεί με τον νέο γενικό ευρωπαϊκό κανονισμό περί προστασίας των δεδομένων (GDPR).

Άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, επιτρέπουν στα επιβεβαιωμένα μέλη της οικογένειας του θανόντος να ζητήσουν τη διατήρηση του λογαριασμού του “παγωμένου” στον χρόνο. Το Twitter πλέον οδηγείται σε μια ανάλογη λύση, ώστε να μη χάνονται τα ψηφιακά αποτυπώματα των πεθαμένων.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη