Δήμος Θήρας: Στόχος η μηδενική παρουσία αδέσποτων σκύλων

Αναγνωρίζοντας ότι τα αδέσποτα ζώα προκύπτουν κυρίως από την εγκατάλειψη των δεσποζόμενων που δεν έχουν ηλεκτρονική σήμανση, ο Δήμος Θήρας έχει δημιουργήσει το Δημοτικό Μητρώο των δεσποζόμενων σκύλων, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία ελέγχεται και ενημερώνεται σε καθημερινή βάση.

Σε κάθε σκύλο που έχει τσιπαριστεί και δηλωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, αντιστοιχεί μια κονκάρδα με τα στοιχεία του αριθμού δημοτικού μητρώου. Οι αριθμημένες κονκάρδες, μαζί με τρεις συσκευές ψηφιακής αναγνώρισης, χορηγήθηκαν δωρεάν στον Δήμο Θήρας από την οργάνωση Zero Stray Pawject, με την οποία ο Δήμος έχει συνάψει σύμφωνο συνεργασίας από το 2020.

Ο Δήμος Θήρας επισημαίνει πως βάσει των νόμων 4039/2012 και 4235/2014 η ηλεκτρονική σήμανση των σκύλων είναι υποχρεωτική, ενώ το πρόστιμο που επιβάλλεται από την ΕΛΑΣ και τη Δημοτική Αστυνομία είναι τουλάχιστον 300 ευρώ. Απευθυνόμενος προς όλους τους ιδιοκτήτες σκύλων, συμβουλεύει να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους, υπακούοντας στο νομοθετικό πλαίσιο, τσιπάροντας και δηλώνοντάς τα στο Δημοτικό Μητρώο, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια να επιτευχθεί ο στόχος για μηδενική παρουσία αδέσποτων σκύλων στον Δήμο.

Σημειώνεται πως, εκτός της ψηφιακής καταγραφής, ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την περισυλλογή, τον εμβολιασμό και τη στείρωση όλων των αδέσποτων ζώων, παράλληλα με το καθημερινό πρόγραμμα σίτισης σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη