Συνάντηση του Δημάρχου Θήρας με τον Υπουργό Ναυτιλίας

Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη συνάντησε χθες, Τρίτη 6/2, στο Υπουργείο ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος. Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης από την πλευρά του Υπουργείου ο Υφυπουργός Ιωάννης Παππάς, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Ευάγγελος Κυριαζόπουλος. Τον Δήμαρχο Θήρας συνόδευσε ο συνεργάτης του Τάσος Κονιδάρης και ο Λιμενολόγος Χάρης Αντωνόπουλος.

Επί τάπητος τέθηκαν τα θέματα που αφορούν στη Σαντορίνη, με τον Υπουργό να δεσμεύεται πως θα προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια για την επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση της μελέτης του νέου λιμένα Θήρας που βρίσκεται στο Υπουργείο Υποδομών, καθώς και για την ενεργοποίηση της Διυπουργικής Επιτροπής για τα όλα τα σχετικά με το νησί θέματα.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Θήρας σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Ναυτιλίας πρόκειται να προχωρήσει σε επανεξέταση των διαδικασιών και των διαγωνισμών ανέλκυσης του Sea Diamond σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας. Για τον κώδικα ασφαλείας του I.S.P.S. και την ανάγκη εφαρμογής του, το Υπουργείο συμφώνησε επίσης ότι πρέπει να γίνει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προστασία του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της λιμενικής εγκατάστασης Φηρών.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι το σύστημα διαχείρισης των ροών κρουαζιέρας (Berth Allocation System) που εφαρμόζει η Σαντορίνη θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για τη δημιουργία ενός κοινού συστήματος για μεγαλύτερα λιμάνια κρουαζιέρας της χώρας.

Διαφήμιση

Τέλος συζητήθηκε το θέμα του Master Plan του λιμένα Θήρας, καθώς και η ολοκλήρωση της διαδικασίας των νομιμοποιήσεων όλων των λιμενικών εγκαταστάσεων του Δήμου Θήρας.

“Βρισκόμαστε στην ίδια γραμμή όσον αφορά την διαφύλαξη της ιδιαιτερότητας της Σαντορίνης και της άμβλυνσης των συνεπειών που προκαλεί ο υπερτουρισμός”, σχολίασε ο κος Στυλιανίδης κλείνοντας τη συνάντηση.

Ακολούθησε συνάντηση του Δημάρχου Θήρας με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος Βασίλη Μάμαλη, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των κοινών πολιτικών των λιμένων της χώρας, καθώς και την ενεργή συμμετοχή της Σαντορίνης σε επικείμενες ναυτιλιακές εκθέσεις (ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ, SEA TRADE στο Μαϊάμι).


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη