Συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 12/3, στον Δήμο Θήρας το Συντονιστικό Όργανο διαχείρισης της κρίσης, λόγω της ταχείας εξάπλωσης του κοροναϊού παγκοσμίως. Το θέμα που απασχόλησε το όργανο ήταν η καταγραφή της μέχρι τώρα κατάστασης στα νησιά της Σαντορίνης και της Θηρασίας, στον τομέα της πρόληψης και προστασίας των κατοίκων από την εξάπλωση του κοροναϊού, καθώς και των επιπτώσεων στην κοινωνική και οικονομική ζωή κατοίκων και επαγγελματιών.

Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

  1. Να χρησιμοποιηθούν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης προκειμένου να φτάσουν σε κάθε σπίτι τα μέτρα πρόληψης που απαιτούνται, για να ενημερώνονται άμεσα και έγκυρα οι κάτοικοι των νησιών μας.
  2. Να ενημερωθούν άμεσα οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων των νησιών για τις ευνοϊκές, λόγω κοροναϊού αλλαγές στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο.
  3. Να υπάρχει πάντα σχέδιο αντιμετώπισης των fake news (διασποράς ψευδών ειδήσεων), που θα μπορούσαν να πλήξουν χωρίς λόγο την τουριστική περίοδο.

Οι πολίτες των νησιών μας πέρα από το γνωστό τηλέφωνο του ΕΟΔΥ 1135, στο οποίο μπορούν να απευθύνονται  σε περίπτωση ανάγκης αναφοράς ύποπτου πιθανού κρούσματος κοροναϊού, θα πρέπει να επικοινωνούν με το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας στο τηλέφωνο 2286035300, προκειμένου να παίρνουν οδηγίες.

Χθες, Τετάρτη 11/3, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου να υπάρξει συντονισμός για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κοροναϊού, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τους επικεφαλής των Δημόσιων Οργανισμών και των Σωμάτων Ασφαλείας του νησιού και αποφασίστηκε η κοινή δράση και ο συντονισμός όλων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οποιαδήποτε δυσάρεστη εξέλιξη. Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο Έπαρχος Θήρας.

Σημειώνεται ότι στη Σαντορίνη και τη Θηρασιά δεν υπάρχει κανένα καταγεγραμμένο κρούσμα Κορωνοϊού, μέχρι σήμερα 12 Μαρτίου 2020. Από τους πολίτες ζητείται να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες που ανακοινώνονται από το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ και τους λοιπούς αρμόδιους φορείς.

Ο Δήμος Θήρας θα ενημερώνει συνεχώς, μετά από κάθε συνεδρίαση οργάνων και φορέων, που θα καλούνται για να συνδράμουν κατ’ αρμοδιότητα στην αντιμετώπιση της κρίσης και θα πληροφορεί για κάθε εξέλιξη και κάθε αναγκαίο μέτρο που τυχόν απαιτηθεί.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here