Θλίψη για τον θάνατο του πρώην δημάρχου Άνδρου Γιάννη Γλυνού

Συλλυπητήρια μηνύματα από Γ. Λεονταρίτη, Ν. Ζώρζο, Ν. Συρμαλένιο, Γ. Βρούτση

Απεβίωσε χθες (28/10) στην Αθήνα ο πρώην δήμαρχος Άνδρου Γιάννης Γλυνός, μετά από μακροχρόνια ασθένεια. Ο Γιάννης Γλυνός διετέλεσε δήμαρχος Άνδρου την τετραετία 2010-2014, ενώ από το 1998 έως το 2010 ήταν δήμαρχος του -επί Καλλικράτη- Δήμου Κορθίου.

Με αφορμή την απώλεια του Γιάννη Γλυνού, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης δήλωσε:

“Η Άνδρος και οι Κυκλάδες θρηνούν μια μεγάλη απώλεια. Ο Γιάννης Γλυνός, μια από τις πιο εμβληματικές μορφές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού, υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια τα κοινά για 30 χρόνια με αποκλειστικό γνώμονα την πρόοδο του τόπου του και των συμπολιτών του.

Διορατικός, προοδευτικός και πρωτοπόρος, ευγενής και προσηνής, πρόλαβε να δει το αυτοδιοικητικό του όραμα να μετουσιώνει τη δημοκρατική και με “ανοιχτούς” ορίζοντες πολιτική του σκέψη.

Η Άνδρος και οι Κυκλάδες τον αποχαιρετούν με σεβασμό και καθολική αποδοχή του έργου και της προσφοράς του”.

Με τη σειρά του, ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του:

“Η συνάντησή μου με τον αγαπημένο Γιάννη Γλυνό δεν ήταν περιήγηση. Ήταν, όπως συμβαίνει στις λίγες συναντήσεις που έχουμε στη ζωή μας, εμβολιασμός με την ουσία που αποκτούν αυτές οι σχέσεις όταν υπερβαίνουν την αστοχία του περιττού.

Έχασα έναν πραγματικό φίλο. Έχασαν τα νησιά μας έναν σπουδαίο άνθρωπο και έναν σπουδαίο πολίτη. Ήταν εμβληματική μορφή στον χώρο της Αυτοδιοίκησης. Η πορεία του στη ζωή και στην κοινωνία είθε να γίνεται ευεργετική για μας που συνεχίζουμε. Ας είναι πρόσταγμα ο δικός μας φωτοτροπισμός.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Αντίο φίλε! Αντίο Δήμαρχε.”

Αποχαιρετώντας τον Γιάννη Γλυνό, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος αναφέρει:

“Έφυγε χθες βράδυ από κοντά μας ο φίλος και σύντροφος στους κοινούς αγώνες Γιάννης Γλυνός. Χτυπημένος από ανίατη ασθένεια, έδινε μέχρι τέλος με αξιοπρέπεια την άνιση μάχη, που έχασε τελικά μετά από πολύχρονο αγώνα.

Ο Γιάννης, εκπαιδευτικός μαθηματικός στο επάγγελμα, υπήρξε ακαταπόνητος μαχητής της αυτοδιοίκησης, την οποία υπηρέτησε με πίστη και επιμονή, με γνώμονα την αγάπη του για το Κόρθι, αλλά και το νησί του την Άνδρο. Από την πρώτη στιγμή που μπήκε στα κοινά υπήρξε αιρετός και διετέλεσε αρχικά δήμαρχος Κορθίου και μετέπειτα με την εφαρμογή του Καλλικράτη, δήμαρχος Άνδρου. Είχε πολλούς φίλους και λίγους εχθρούς, γιατί το έργο του ήταν πολύ πλούσιο και παγκοίνως αναγνωρισμένο, ενώ ταυτόχρονα η αξία του αναγνωρίστηκε γρήγορα και πέραν της Άνδρου, σε όλες τις Κυκλάδες, τις οποίες υπηρέτησε για αρκετά χρόνια από τη θέση του μέλους του ΔΣ της Τοπικής Ένωσης Δήμων Κυκλάδων (ΤΕΔΚ), αλλά και ευρύτερα σε όλη την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Με τον Γιάννη πορευτήκαμε μαζί για πολλά χρόνια σε διαφορετικά επίπεδα αυτοδιοίκησης, αλλά αυτό που θα μου μείνει χαραγμένο για πάντα είναι η ανθρώπινη συμπεριφορά του, η απλότητα, αλλά και η διαρκής αναζήτηση για ένα οραματικό σχεδιασμό για το χωριό, για το νησί, για τον τόπο, πάντα με προοδευτικό και κοινωνικό πρόσημο. Σίγουρα το μόνο ελάττωμα του ήταν ότι δεν ήθελε να κακοκαρδίσει κανένα και αυτό πάντα δημιουργούσε προβλήματα σε όσους θεωρούσαν ότι με αυτό τον τρόπο, δεν είχαν την εύνοια της άποψής τους.

Φίλε και σύντροφε Γιάννη της Άνδρου και των Κυκλάδων σε αποχαιρετούμε με οδύνη, συνεχίζουμε όμως μέχρι τέλους να πορευόμαστε στην ίδια κοίτη.

Στη γυναίκα σου στυλοβάτη της ζωής σου, στα παιδιά σου, σε όλους τους οικείους σου, τα πιο θερμά συλλυπητήρια!

Συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε και ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης:

“Σήμερα η Άνδρος πενθεί. Η αιφνίδια απώλεια του φίλου μου και πρώην δημάρχου Άνδρου Γιάννη Γλυνού έχει συγκλονίσει ολόκληρη την Άνδρο και εμένα βαθύτατα. Χάσαμε, έναν γνήσιο, αυθεντικό, ειλικρινή, ανιδιοτελή και σπάνιο άνθρωπο.

Ως μαχητής της αυτοδιοίκησης υπηρέτησε τα συμφέροντα της Άνδρου και των Ανδριωτών, επί σειρά ετών, με πάθος, πείσμα και αυταπάρνηση, χωρίς διακρίσεις και συμβιβασμούς. Πάντα ευαίσθητος και δίκαιος, διακρίθηκε για το ήθος, την εντιμότητα και τη συνέπειά του. Υπήρξε άξιος Δήμαρχος, μα πάνω από όλα ένας ξεχωριστός και προικισμένος άνθρωπος που αγαπούσε παράφορα την ιδιαίτερη πατρίδα του την Άνδρο και το Κόρθι.

Σε ευχαριστούμε φίλε Γιάννη για όσα έκανες και για όσα απλόχερα πρόσφερες. Ήσουν πάντα εκεί, όταν σε ζητούσαν. Δίπλα και συμπαραστάτης στα προβλήματα όλων. Ακόμη και όταν αποσύρθηκες από την “πρώτη γραμμή” σε νιώθαμε πάντα κοντά μας. Πάντα με το χαμόγελο και τη ζεστασιά της ψυχής σου.

Όλοι όσοι βρεθήκαμε δίπλα σου, αισθανόμαστε υπερήφανοι και υποχρεωμένοι. Για τη φίλια, την αγάπη, τη γνώση και την στήριξη που μας χάρισες. Έφυγες, την ώρα που οι επιλογές και το όραμα σου για την Άνδρο δικαιώνονται. Θα σε έχουμε για πάντα στην καρδιά μας.

Στην γυναίκα σου Μαρία και στα δύο εξαίρετα παιδιά σου, για τα οποία ήσουν τόσο υπερήφανος, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια”.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης στο μήνυμά του αναφέρει:

“Η Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας είναι φτωχότερη μετά το θάνατο του πρώην δημάρχου της Άνδρου, Γιάννη Γλυνού ο οποίος σε ηλικία 63 ετών έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Ο Γιάννης Γλυνός ήταν ένας αγωνιστής με ισχυρή προσωπικότητα ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη και στην ισχυροποίηση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τόσο ως καθηγητής Φυσικομαθηματικός, όσο και ως αιρετός άφησε τη σφραγίδα του στην τοπική κοινωνία της Άνδρου η οποία θρηνεί για το χαμό του.

Η απρόσμενη απώλειά του μας αφήνει συντετριμμένους. Ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους εύχομαι καλό κουράγιο.”

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη