Το απόγευμα της Παρασκευής 22/1 ανοίγουν τα ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 80-84 ετών

Από αύριο, Παρασκευή 22/1, ώρα 18:00, ανοίγουν τα ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού για την ηλικιακή ομάδα 80-84 ετών, όπως είπε στην αποψινή ενημέρωση ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Αναφερόμενος στις λεπτομέρειες που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι για να κλείσουν το ραντεβού τους, είπε πως στον πολίτη που είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση, θα έρθει αυτόματα μήνυμα στο κινητό του. Ο πολίτης θα πρέπει να επιβεβαιώσει το ραντεβού. Αν δεν αποδεχθεί ή δεν επιβεβαιώσει το ραντεβού δεν χάνει τη σειρά του και μπορεί μπαίνοντας στην πλατφόρμα και εισάγοντας τον ΑΜΚΑ του να κλείσει ραντεβού σε εμβολιαστικό κέντρο της προτίμησής του.

Ο δεύτερος τρόπος είναι στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, όπου εισάγοντας τον ΑΜΚΑ του μπορεί να κλείσει ραντεβού. Επίσης μπορεί να κλείσει ραντεβού στα φαρμακεία ή στα ΚΕΠ.

Εξήγησε ότι ο πολίτης μπορεί να ακυρώσει το ραντεβού του αλλά σε χρονικό διάστημα 72 ώρες πριν. Αν δεν προσέλθει στο ραντεβού μπορεί να ξανακλείσει άλλο, μόνο εφόσον μεσολαβήσει ένας μήνας.

Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 32.701 πολίτες άνω των 85 ετών, 81.000 υγειονομικοί και περισσότεροι από 7.000 στους οίκους ευγηρίας. Σήμερα έγιναν 13.318 εμβολιασμοί, χθες 15.290 εμβολιασμοί που είναι και ημερήσιο ρεκόρ μέχρι στιγμής και συνολικά από 27 Δεκεμβρίου έως σήμερα έχουν γίνει 123.077, εμβολιασμοί, δηλαδή έχει εμβολιαστεί το 1,13% του πληθυσμού.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη