Πιο επίκαιρη από ποτέ, εν μέσω πανδημίας, χαρακτηρίζει τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κυκλάδων και Έπαρχος Θήρας, Χαράλαμπος Δαρζέντας.

Σε μήνυμά του αναφέρει:

“Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο πλανήτης τιμά σήμερα 7 Απριλίου την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, σε συνθήκες πανδημίας και μάλιστα ενός τρίτου δύσκολου και επίπονου κύματος που ταλαιπωρεί ολόκληρο τον πλανήτη.

Μιας πανδημίας που επέβαλε τους δικούς της όρους και κανόνες, που ενίσχυσε τις ανισότητες και επιβεβαίωσε ότι μπροστά στην υγεία είμαστε όλοι ίσοι κι έχουμε ανάγκη από ένα δημόσιο σύστημα υγείας ικανό να καλύψει τις ανάγκες περίθαλψης όλου του κόσμου.

Μιας πανδημίας που ανέδειξε ότι μόνο εάν υπάρχει υγεία υπάρχουν οικονομία, θέσεις εργασίας, επιχειρήσεις αλλά και ευημερία. Μόνο εάν υπάρχει υγεία, ο κόσμος μπορεί να ταξιδεύει, να δημιουργεί, να εργάζεται, να επικοινωνεί και να προσφέρει κοινωνικά.

Με δεδομένα τα παραπάνω, στις φετινές πρωτόγνωρες συνθήκες που μας κάνουν να ξεπερνάμε τα δεδομένα αλλά και τα “κλισέ”, ευχόμαστε αφενός να απαλλαγούμε το συντομότερο δυνατό από την πανδημία που μας ταλαιπωρεί αλλά και αφετέρου να αποκτήσουμε, με τις απαραίτητες βελτιώσεις, ένα σύστημα υγείας που να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλων μας.”

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here