Το πρόβλημα στον δρόμο του Αθηνιού αλλιώς

Του Κώστα Κωνσταντινίδη*

Οι φωτογραφίες με τις ρωγμές σε κάποιο σημείο του δρόμου που οδηγεί στον Αθηνιό και σε μέρος του λιθόκτιστου τοιχίου, που στηρίζει τη διαπλάτυνση του δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο, δημοσιεύθηκαν ευρέως στο Facebook, αναμεταδόθηκαν από πανελλαδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και έγιναν “σημαία” μιας δήθεν επερχόμενης καταστροφής για τον τουρισμό της Σαντορίνης και γενικότερα της οικονομίας της.

Πράγματι στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου και για να ακριβολογούμε εκεί που υπάρχει διαπλάτυνση της στροφής (κατασκευάστηκε το 1997) για να διευκολύνεται η κυκλοφορία των μεγάλων οχημάτων (φωτογραφία κάτω), παρατηρήθηκε μετά τις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις της τελευταίας περιόδου καταπόνηση του οδοστρώματος με εμφανείς ρωγμές.

Σε κόκκινο κύκλο η στροφή στην οποία παρουσιάστηκε το πρόβλημα

Το σημείο περιφράχθηκε (φωτογραφία πάνω), έγινε πλήρωση των ρωγμών με τσιμέντο ώστε σε περίπτωση νέας βροχόπτωσης να μην επιδεινωθεί το πρόβλημα και ζητήθηκε η προσοχή όλων των διερχομένων οδηγών. Τις ώρες μάλιστα αιχμής η αστυνομία φροντίζει για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας ενώ οι οδηγοί των μεγάλων τουριστικών λεωφορείων, με τα συστήματα ενδοσυνεννόησης που διαθέτουν, ειδοποιούν ο ένας τον άλλον όταν πλησιάζουν το προβληματικό σημείο.

Ο δρόμος του Αθηνιού είναι επαρχιακός και η οποιαδήποτε παρέμβαση, συντήρηση επισκευή κλπ, είναι αρμοδιότητα των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγιαίου. Σε αυτή την περίπτωση η Περιφέρεια, διά στόματος του αρμοδίου Αντιπεριφεριάρχη, δηλώνει αδυναμία εκτέλεσης του έργου και γι’ αυτό ζητήθηκε η συνδρομή της κεντρικής διοίκησης και συγκεκριμένα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και στη συνέχεια του ίδιου του Πρωθυπουργού! Το Υπουργείο με τη σειρά του ανταποκρίθηκε και στέλνει κλιμάκιο τεχνικών για αυτοψία. Εδώ βρισκόμαστε σήμερα 21 Απριλίου 2019.

Προφανώς η ταχύτατη αποκατάσταση είναι επιβεβλημένη. Ο δρόμος αυτός εξυπηρετεί τη μοναδική λιμενική πύλη του νησιού και δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό κυκλοφορούντων οχημάτων και μια ενδεχόμενη επιδείνωση της κατάστασης θα δημιουργήσει πραγματικά μεγάλο πρόβλημα.

Ας επικεντρωθούμε λοιπόν σε αυτό, δηλαδή στην ταχύτατη αποκατάσταση της ζημίας και όχι στο να μάθει όλος ο πλανήτης ότι υπάρχει καθίζηση σε κάποια από τις στροφές του δρόμου που εξυπηρετεί τον Αθηνιό.

*Ο Κώστας Κωνσταντινίδης είναι εκδότης του Atlantea

[adning id="140783"]

 

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη