Σαντορίνη: Το Σάββατο το τελευταίο αντίο στον Μακάριο Σκοπελίτη

Στις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου 27/6 θα τελεστεί στον Αγ. Χαράλαμπο Έξω Γωνιάς η νεκρώσιμος ακολουθία του Μακάριου Σκοπελίτη, που απεβίωσε την Τετάρτη 24/6. Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων να γίνονται δωρεές προς ενίσχυση του Πτωχοκομείου Θήρας (IBAN: GR 5501103510000035160029274 Εθνική Τράπεζα).

Νωρίτερα, στις 10:00 το πρωί θα συνεδριάσει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας, με σκοπό την έκδοση ψηφίσματος για το θάνατο του Μακάριου Σκοπελίτη.

Στο μεταξύ, τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια του Μακάριου Σκοπελίτη έχουν εκφράσει με ανακοινώσεις τους μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Θηραϊκή Πολιτεία” Νίκος Ζώρζος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Τώρα! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά” Μανόλης Ορφανός, η Κομματική Οργάνωση Σαντορίνης της Νέας Δημοκρατίας, η Δημοτική Οργάνωση του Κινήματος Αλλαγής, η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων,  η πρώην Υπουργός και πρώην Νομάρχης Κυκλάδων Ελισάβετ Παπαζώη, ο ΑΟ Θήρας, ο ΔΑΠΠΟΣ και πολλοί άλλοι.

Κοινός τόπος σε όλα τα μηνύματα είναι η αναγνώριση του ήθους, της κοινωνικής προσφοράς και της σημαντικής συμβολής του εκλιπόντα στην αναβάθμιση και στον εκσυγχρονισμό της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων.


Όταν ο ίδιος ο Μακάριος Σκοπελίτης έγραφε για το Vinsanto
Το 2003 και από τη θέση του προέδρου της ΕΣΘΠ, ο Σκοπελίτης έστειλε επιστολή στην “Καθημερινή” για να επισημάνει προηγούμενη λανθασμένη αναφορά της εφημερίδας στο γλυκό λιαστό κρασί της Σαντορίνης. Με την ευκαιρία αυτή, αναφέρθηκε στη σημασία της κατοχύρωσης της επωνυμίας “Vinsanto” για τον περίφημο λιαστό οίνο του νησιού. Δείτε εδώ την επιστολή όπως δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή.


 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη