20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

“Τόκιο 2020” το 2021

Για πρώτη φορά στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων μία διοργάνωση μετατίθεται για άλλη χρονιά

Share

Την οριστική αναβολή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, αποφάσισαν και ανακοίνωσαν σήμερα ο  πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.

Σε κοινή τους δήλωση οι διοργανωτές του Tokyo 2020 και της ΔΟΕ μεταξύ άλλων αναφέρουν:

“Η άνευ προηγουμένου και απρόβλεπτη εξάπλωση της επιδημίας δείχνει πως η κατάσταση στον υπόλοιπο κόσμο χειροτερεύει. Χθες, ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους δήλωσε ότι η πανδημία του COVID-19 “επιταχύνεται”. Υπάρχουν περισσότερα από 375.000 κρούσματα που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως και σχεδόν σε κάθε χώρα και ο αριθμός τους αυξάνεται ώρα με την ώρα.

Υπό τις παρούσες συνθήκες και με βάση τις πληροφορίες που έδωσε σήμερα ο ΠΟΥ, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ και ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι Αγώνες της XXXII Ολυμπιάδας στο Τόκιο πρέπει να αναπρογραμματιστούν σε ημερομηνία πέραν του 2020 αλλά όχι αργότερα από το καλοκαίρι του 2021, για την προστασία της υγείας των αθλητών, όλων των εμπλεκομένων με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και στη διεθνή κοινότητα.

Οι ηγέτες συμφώνησαν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο θα μπορούσαν να αποτελέσουν φάρο ελπίδας κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων καιρών και ότι η Ολυμπιακή φλόγα θα μπορούσε να γίνει το φως στο τέλος του τούνελ στο οποίο βρίσκεται ο κόσμος σήμερα. Ως εκ τούτου, συμφωνήθηκε ότι η Ολυμπιακή φλόγα θα μείνει στην Ιαπωνία. Συμφωνήθηκε επίσης ότι οι Αγώνες θα κρατήσουν το όνομα Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020″.

Η απόφαση για την αναβολή των Αγώνων, που ήταν προγραμματισμένοι για το διάστημα 24 Ιουλίου-9 Αυγούστου 2020, ελήφθη υπό την πίεση πολλών Ολυμπιακών ομάδων ότι δεν θα συμμετάσχουν σε αυτούς, ενώ ήδη ο Καναδάς και η Αυστραλία είχαν ανακοινώσει τη μη συμμετοχή τους.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων που μία διοργάνωση αναβάλλεται και μετατίθεται για άλλη χρονιά. Μέχρι τώρα, τρεις διοργανώσεις Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων (1916, 1940 και 1944) ματαιώθηκαν λόγω των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, ενώ το ίδιο συνέβη με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1940 και του 1944.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη