Υποβρύχιοι καθαρισμοί σε Αμμούδι και Περίσσα από τη Dive In Action

Εκμεταλλευόμενη τον χώρο και τον χρόνο που δίνει στο περιβάλλον η τουριστική ύφεση εν μέσω της πανδημίας, η περιβαλλοντική οργάνωση Dive In Action έχει προγραμματίσει για τις επόμενες ημέρες δύο υποβρύχιους καθαρισμούς στη Σαντορίνη. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου θα καθαριστεί ο όρμος του Αμμουδίου, ενώ την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου η παραλία της Περίσσας.

Οι δύο δράσεις θα γίνουν στο πλαίσιο του προγράμματος “Vivid Blue” για το 2020 και του προγράμματος “Ελλάδα χωρίς πλαστικά μιας χρήσης”. Θα πάρουν μέρος πιστοποιημένοι δύτες των καταδυτικών κέντρων του νησιού, μέλη της Οργάνωσης, με σχετική εμπειρία σε υποβρύχιους καθαρισμούς και γνώστες των βυθών των εν λόγω περιοχών, μαζί με τρία μέλη ως υποστήριξη επιφάνειας.

Οι εθελοντές δύτες θα ενημερωθούν πάνω σε θέματα για το θαλάσσιο περιβάλλον, αλλά και για τον τρόπο δράσης στον υποβρύχιο καθαρισμό. Θα πραγματοποιηθεί μία κατάδυση διάρκειας 45-50′.

Όπως γίνεται πάντα στους καθαρισμούς που αναλαμβάνει η Dive In Action, θα χρησιμοποιηθούν επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, γάντια σάκοι και όλος ο απαιτούμενος εξοπλισμός, με γνώμονα την ασφάλεια και περιβαλλοντική συντήρηση.

Μετά τον καθαρισμό θα γίνει καταμέτρηση, καταγραφή και διαχωρισμός των σκουπιδιών, τα οποία θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις της ανακύκλωσης για την ολοκληρωμένη διαχείριση.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη