Υπ. Υποδομών: Υπογραφή της σύμβασης για τη μελέτη κατασκευής νέου λιμανιού στη Σαντορίνη

Δεκαεννέα μήνες μετά από την προκήρυξη του διαγωνισμού

Στην υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση της “Εκπόνησης προκαταρκτικής μελέτης, προμελέτης και ΜΠΕ για την κατασκευή νέου λιμένα στη ν. Θήρα”, έναντι 218.341,10 € + ΦΠΑ, προχώρησαν την Παρασκευή 30/7/21 η Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και η “Ένωση Οικονομικών ΦορέωνΜΑΡΝΕΤ Ανώνυμη Τεχνική Εταιρεία – Ρόγκαν και Συνεργάτες ΑΕ – Θύμιος Παπαγιάννης και Συνεργάτες ΑΕΜ – Βασιλική Τζανετάτου του Γεράσιμου“.

Θυμίζουμε ότι ο σχετικός διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί στις αρχές Ιανουαρίου του 2020, με αρχικό προϋπολογισμό 574.847,28 € + ΦΠΑ.

Αντικείμενο της σύμβασης αποτελεί η εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για την κατασκευή νέου λιμένα στη νήσο Θήρα. Ο νέος λιμένας Ν. Θήρας θα καλύπτει αποκλειστικά τις ανάγκες της ακτοπλοϊκής και εμπορευματικής κίνησης του νησιού, δεδομένου ότι η δραστηριότητα της κρουαζιέρας θα συνεχίσει να εξυπηρετείται στο αγκυροβόλιο Φηρών. Οι προς ανάθεση μελέτες θα εκπονηθούν σε δύο φάσεις:

Η Α’ Φάση θα περιλαμβάνει όλες τις εργασίες που αφορούν στην αξιολόγηση των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών, τη διερεύνηση νέας θέσης λιμένα και την προκαταρκτική μελέτη λιμενικών έργων. Το παραδοτέο της φάσης αυτής θα είναι η προκαταρκτική μελέτη λιμενικών έργων, η οποία θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις συνοπτικές τοπογραφικές αποτυπώσεις, την περιβαλλοντική αξιολόγηση και τη χωροταξική και συγκοινωνιακή ανάλυση της κάθε εναλλακτικής θέσης.

Η Β’ Φάση θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες μελέτες:
– Τη σύνταξη του Φακέλου Καθορισμού Χερσαίας Ζώνης Λιμένα,
– Την τοπογραφική/βυθομετρική αποτύπωση της περιοχής μελέτης,
– Τη γεωλογική μελέτη (γεωφυσική διασκόπηση)
– Τη μελέτη συγκοινωνιακών έργων
– Την προμελέτη λιμενικών έργων, καθώς και τις απαραίτητες υποστηρικτικές μελέτες
– Την αρχιτεκτονική μελέτη
– Την υδραυλική μελέτη
– Την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του αντικειμένου της σύμβασης ορίζεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Τεχνικής προσφοράς του Αναδόχου σε 15,5 μήνες  από την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη