Τόκιο: Ο ελληνικός απολογισμός της Δευτέρας 2/8 και το πρόγραμμα της Τρίτης 3/8

Την κατάκτηση ακόμη δύο μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πανηγύρισε σήμερα η Ελλάδα, καθώς ο Μίλτος Τεντόγλου πρώτευσε στον τελικό του μήκους, ενώ ο Λευτέρης Πετρούνιας πήρε την τρίτη θέση στους κρίκους.

Στον τελικό του επί κοντώ γυναικών η Ελλάδα θα έχει διπλή εκπροσώπηση, καθώς η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Κατερίνα Στεφανίδη ξεπέρασαν τα 4,55μ. και εξασφάλισαν θέση στον τελικό της Πέμπτης (5/8). Αντίθετα, η Ελένη Πόλακ δεν τα κατάφερε, καθώς έμεινε στα 4,40μ. και κατετάγη 19η.

Εκτός τελικού στα 200 μέτρα γυναικών έμεινε η Ραφαέλα Σπανουδάκη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε 9η στην 2η ημιτελική σειρά με επίδοση 23.38, κατετάγη 23η στο σύνολο και αποκλείστηκε.

Εκτός τελικού στη σφυροβολία ανδρών έμειναν επίσης οι Χρήστος Φραντζεσκάκης και Μιχάλης Αναστασάκης. Ο Φραντζεσκάκης κατετάγη 13ος στο α’ προκριματικό γκρουπ με επίδοση 72,19 μέτρα και 25ος στο σύνολο, ενώ ο Αναστασάκης πήρε την δέκατη θέση στο β’ προκριματικό γκρουπ με καλύτερη βολή στα 73,52 μέτρα και την 22η στο σύνολο.

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών εξασφάλισε την πρώτη θέση στον Α’ όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε τις ΗΠΑ με 14-5 και ολοκλήρωσε την πρώτη φάση με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, αφήνοντας πίσω του Ιταλία και Ουγγαρία. Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό της Τετάρτης (4/8, 09:30) το Μαυροβούνιο.

Στην καλλιτεχνική κολύμβηση, οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου κατέλαβαν τη δέκατη θέση στο ελεύθερο πρόγραμμα του προκριματικού του ντουέτου με 88,1667 βαθμούς. Στον τελικό προκρίνονται τα δώδεκα ζευγάρια που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία αθροιστικά, μετά και το τεχνικό πρόγραμμα που θα γίνει αύριο (3/8, 13:30).

Τέλος, ελλείψει ανέμων αναβλήθηκε για αύριο (3/8) το σημερινό πρόγραμμα της ιστιοπλοΐας. Σήμερα επρόκειτο να διεξαχθούν οι τελευταίες δύο κούρσες στα 470 των ανδρών, όπου μετέχουν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, καθώς και στα 470 γυναικών, όπου μετέχουν οι Αιμιλία Τσουλφά και Αριάδνη Σπανάκη.

Οι ελληνικές συμμετοχές της 12ης ημέρας (3/8)

Ο στίβος κυριαρχεί στο αυριανό πρόγραμμα της 12ης ημέρας των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, με τον Εμμανουήλ Καραλή να συμμετέχει στον τελικό του επί κοντώ ανδρών. Νωρίτερα, θα αγωνιστούν ο Δημήτρης Τσιάμης στο β’ γκρουπ του τριπλούν ανδρών και η Ειρήνη Βασιλείου στον προκριματικό των 400μ. γυναικών, ενώ ακολουθεί ο προκριματικός αγώνας του Κώστα Δουβαλίδη στα 110μ. με εμπόδια ανδρών.

Στο Tokyo Aquatics Centre οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου ξεκινούν στις 13:30 την προσπάθειά τους στο ντουέτο του τεχνικού προγράμματος της καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Καιρού επιτρέποντος, νωρίς το πρωί θα πραγματοποιηθούν οι ιστιοδρομίες στα 470 ανδρών και γυναικών που αναβλήθηκαν σήμερα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα σε ώρες Ελλάδας:

ΣΤΙΒΟΣ
Olympic Stadium
– Τριπλούν ανδρών: Προκριματικός γύρος/Β’ γκρουπ (03:00): Δημήτρης Τσιάμης
– 400μ. γυναικών: Προκριματικός γύρος/4η σειρά (04:09): Ειρήνη Βασιλείου
– Επί κοντώ ανδρών/Τελικός (13:20): Εμμανουήλ Καραλής
– 110μ. με εμπόδια ανδρών-Προκριματικός γύρος/Β’ γκρουπ-5η σειρά (13:42): Κώστας Δουβαλίδης

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Tokyo Aquatics Centre
– Ντουέτο: Τεχνικό πρόγραμμα (13:30): Ευαγγελία Πλατανιώτη, Εβελίνα Παπάζογλου

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Fujisawa
– 470 ανδρών: Ιστιοδρομίες 9-10 (08:35): Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής
Enoshima
– 470 γυναικών: Ιστιοδρομίες 9-10 (06:05): Αιμιλία Τσουλφά – Αριάδνη Σπανάκη


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη