Ζωγραφιές μικρών παιδιών από τη Σαντορίνη ξεχώρισαν στον διαγωνισμό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Μαθητές των εικαστικών εργαστηρίων της Art Team Of Santorini

Από αριστερά: Το έργο του Μιχάλη Γιαννακόπουλου που πήρε την 1η θέση μεταξύ μαθητών της Β’ δημοτικού. Ακολουθούν τα έργα των Δημήτρη Κατσίπη (κέντρο) και Εύας Τούλη (δεξιά) που διακρίθηκαν μεταξύ των συμμετοχών από μαθητές νηπιαγωγείων.

Με όχημα τη φαντασία και το ταλέντο τους, τρεις μικροί μαθητές από τη Σαντορίνη είδαν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και τα έργα τους ξεχώρισαν ανάμεσα σε 26.500 συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στον φετινό, έβδομο κατά σειρά διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά 4-12 ετών που διοργάνωσε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Ο διαγωνισμός, που είχε ως θέμα “Είμαι… Πώς βλέπω τον εαυτό μου” και βασιζόταν σε έναν χάλκινο καθρέφτη από την Κύπρο, που χρονολογείται μεταξύ 1200-1050 π.Χ, ανέδειξε 36 νικητές (τρεις ανά τάξη από προνήπιο έως γ’ γυμνασίου συν ειδικά σχολεία), μεταξύ των οποίων ήταν και ο Μιχάλης Γιαννακόπουλος από τη Σαντορίνη, μαθητής της Β’ τάξης από το Δημοτικό Σχολείο Πύργου/Μεγαλοχωρίου.

Εκτός από τους μεγάλους νικητές, διακρίθηκαν ακόμα 131 έργα. Δύο από αυτά προέρχονται επίσης από τη Σαντορίνη. Το ένα είναι του 5χρονου Δημήτρη Κατσίπη και το άλλο της επίσης 5χρονης Εύας Τούλη, και τα δύο στην κατηγορία του νηπιαγωγείου.

Και τα τρία παιδιά είναι μαθητές των εικαστικών εργαστηρίων της Art Team Of Santorini – ART.T.O.S. που έχει τρεις ακόμη λόγους να καμαρώνει, μετά την πρόσφατη διάκριση άλλης μαθήτριάς της στη Μπιενάλε της Ιαπωνίας. Υπό την καθοδήγηση και επιμέλεια των εικαστικών Χρήστου cesario Αντωνιάδη και Γωγώς Τρυψιάνη, στον διαγωνισμό συμμετείχαν 98 παιδιά της ART.T.O.S. που εμπνεύστηκαν από τον καθρέφτη και είχαν την ευκαιρία να δουν τον εαυτό τους δημιουργικά, να αποτυπώσουν τις σκέψεις τους και να φανταστούν τον κόσμο τους μέσα ή έξω από αυτόν.

Από τη Σαντορίνη συνολικά συμμετείχαν στον διαγωνισμό 105 παιδιά. Τα έργα όλων των παιδιών εκτίθενται διαδικτυακά εδώ: www.cycladickidscontest.com


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη