Κάλεσμα συμμετοχής στη δράση “Let’s do it Greece” στη Σαντορίνη

Εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας Βλυχάδας, την Κυριακή 29 Απριλίου στις 11:00

Ο Δήμος Θήρας και η ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε θα πάρουν μέρος και φέτος στην Πανελλήνια Περιβαλλοντική Εθελοντική Δράση Let’s do it Greece 2018 με κεντρικό σύνθημα “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!” και απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους εθελοντικούς φορείς, συλλόγους, σχολεία και μεμονωμένους πολίτες της Σαντορίνης.

Η μεγάλη και πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα εθελοντική προσπάθεια Let’s do it Greece 2018 για τη Σαντορίνη θα πραγματοποιηθεί φέτος την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 στην παραλία της Βλυχάδας, με σημείο συνάντησης το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας (SAF) στη Βλυχάδα.

Από τον Δήμο Θήρας θα διατεθεί ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των εθελοντών. Το λεωφορείο θα ξεκινήσει από τα Φηρά στις 10:00 το πρωί και με στάσεις στον Καρτεράδο, τη Μεσαριά, τον Πύργο, το Μεγαλοχώρι και την κεντρική πλατεία του Εμπορείου θα καταλήξει στη Βλυχάδα. Η ώρα συνάντησης είναι 11:00 το πρωί στο SAF στη Βλυχάδα.


Στόχος είναι ο καθαρισμός της παραλίας της Βλυχάδας, διαδίδοντας παράλληλα το μήνυμα του εθελοντισμού και της συνεργασίας της θηραϊκής κοινωνίας, έτσι ώστε να ενισχυθεί η σύνδεση μεταξύ πολιτών, παιδιών και περιβάλλοντος.

Η ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε θα παρέχει στους εθελοντές γάντια, σακούλες και νερά, ενώ θα φροντίσει και για την αποκομιδή των συλλεχθέντων απορριμμάτων. Παράλληλα, παρακαλούνται οι εθελοντές να είναι κατάλληλα ενδεδυμένοι και να φορούν καπέλο.

Η  συμμετοχή των Θηραίων πολιτών και κυρίως των παιδιών είναι ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς περιβαλλοντικές ενέργειες σαν αυτή ενισχύουν τον εθελοντισμό, τη συμμετοχή στα κοινά και την περιβαλλοντική συνείδηση.

Ραντεβού την Κυριακή 29 Απριλίου, στις 11 το πρωί στην παραλία της Βλυχάδας. Let’s do it Santorini!

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της δράσης www.letsdoitgreece.org

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here