Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Εμπορείου για την παρέλαση στο Εμπορείο

Σχετικά με τα γεγονότα της Κυριακής 25 Μαρτίου στο Εμπορείο, ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Εμπορείου με ανακοίνωσή του αναφέρει τα παρακάτω:

“Την Κυριακή 25η Μαρτίου 2018 εμείς, οι καθηγητές του Γυμνασίου Εμπορείου γίναμε για δεύτερη φορά στόχος και μάρτυρες, όπως και την 28η Οκτωβρίου, γεγονότων που δε αποτελούν σε καμιά περίπτωση ένδειξη σεβασμού και τιμής στην ιστορία και τους προγόνους μας.

Βρήκαμε την πόρτα του σχολείου μας κολλημένη με οξυγονοκόλληση, για να μη μπορέσουμε να συμμετέχουμε στην παρέλαση. Δεχτήκαμε απειλές, ύβρεις και προπηλακισμούς από μερίδα συγκεντρωμένων πολιτών που δεν επιθυμούσαν να τηρηθεί ο νόμος και να κρατηθεί η σημαία, όπως ορίζεται ρητώς, από τον καλύτερο μαθητή/τρια σε βαθμολογική επίδοση ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής και θρησκεύματος. Η Διευθύντριά μας έγινε αναίτια στόχος προσβολών και ύβρεων, γιατί μαζί με σύσσωμο το Σύλλογο Καθηγητών εφάρμοσε το νόμο με πνεύμα δημοκρατικότητας, δικαιοσύνης, αξιοκρατίας και κυρίως σεβασμού προς όλους τους μαθητές μας.

Είναι ανάγκη να αναφερθεί στο όνομα της αλήθειας ότι το προηγούμενο διάστημα είχαμε δεχθεί πιέσεις να παρακάμψουμε τις σύννομες διαδικασίες και να μην αποδώσουμε τη σημαία στην πρώτη σε σειρά βαθμολογικής επίδοσης μαθήτρια μόνο και μόνο γιατί δεν ήταν ελληνικής καταγωγής. Γνώστες, μάλιστα, αυτού του γεγονότος ήταν τόσο η δημοτική αρχή του τόπου όσο και οι αστυνομικές αρχές, αλλά και όλοι οι ανώτεροι μας στην εκπαιδευτική ιεραρχία, ο Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Κυκλάδων και ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπ/σης Ν. Αιγαίου. Το γεγονός ότι δεν υποκύψαμε στις πιέσεις ήταν η αιτία όσων θλιβερών και προσβλητικών γεγονότων συνέβησαν την 25η Μαρτίου για την σχολική μας κοινότητα. Την επιστολή αυτή δε τη γράφουμε, για να προσάψουμε ευθύνες και κατηγορίες σε κανέναν, παρά μόνο για να ακουστεί και η δική μας φωνή για τα όσα βιώσαμε και αισθανθήκαμε όλο αυτό το διάστημα με επιστέγασμα όλων αυτών τα γεγονότα της 25ης Μαρτίου.

[adning id="140783"]

Άλλωστε, εμείς ως δάσκαλοι έχουμε χρέος να εμφυσήσουμε στις νέες γενιές έναν κόσμο αποδεσμευμένο από μίσος και φανατισμό, αλλά αντίθετα να εμπνεύσουμε τον σεβασμό προς τους άλλους, την αλληλοαποδοχή, την κοινωνική ειρήνη και την πίστη στο όραμα για έναν καλύτερο κόσμο που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Επίσης, ο παιδαγωγικός μας ρόλος και η πίστη μας στις πανανθρώπινες αξίες μας ορίζουν να προσπαθήσουμε οι μαθητές μας να γίνουν οι αυριανοί σκεπτόμενοι πολίτες των διαμορφωμένων πλέον πλουραλιστικών, δημοκρατικών εθνικών κρατών, χωρίς να φαλκιδεύεται ωστόσο η εθνική τους συνείδηση. Αντιθέτως, με έμπνευση πάντα και οδηγό τους αγώνες των ανθρώπων αυτού του τόπου για ελευθερία και δημοκρατία, οφείλουμε να τους στηρίζουμε με γνώσεις και αξίες να δημιουργήσουν έναν κόσμο καλύτερο με λιγότερες αδικίες και ανισότητα, αλλά με περισσότερη αγάπη για τον συνάνθρωπο ανεξαρτήτως εθνικής ή θρησκευτικής προέλευσης. Έτσι λοιπόν, πεπεισμένοι ότι σε έναν κόσμο που όλοι είμαστε φιλοξενούμενοι και περαστικοί δεν υπάρχει χώρος για μίσος παρά μόνο για αγάπη, παρακαλούμε την τοπική κοινωνία για τη διατήρηση της συνοχής και της ευρυθμίας της σχολικής μονάδας του Γυμνασίου Εμπορείου και κυρίως για το καλό όλων των μαθητών μας, να επικρατήσουν οι φωνές της σύνεσης και της λογικής.”

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη