Το Bollywood dance ταξιδεύει τον Ιανουάριο στη Σαντορίνη

Το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης φέρνει τον Ιανουάριο στη Σαντορίνη τον χορό Bollywood. Στις 28-29/1 οι φίλοι του χορού στη Σαντορίνη, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ξεχωριστό σεμιναρίο Bollywood Dance με την Άννα Δημητράτου.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες, έχουν συνολική διάρκεια 4 ώρες και θα πραγματοποιηθούν στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά του χορού της απόλυτης χαράς, του Bollywood Dance και να διδαχθούν πρωτότυπες χορογραφίες της 1ης Ακαδημίας Bollywood Dance στην Ελλάδα.

[col type=”half”]

Σάββατο 28/1
16:00-18:00 παιδικό τμήμα
18:30-20:30 τμήμα ενηλίκων
21:00-22:00 Παρουσίαση-Διάλεξη

[/col]

[col type=”half last”]

Κυριακή 29/1
10:30-12:30 παιδικό τμήμα
13:00-15:00 τμήμα ενηλίκων
[/col]

Η 1st Bollywood Dance Academy Greece ιδρύθηκε στις αρχές του 2013 από την Άννα Δημητράτου και το Artistic Studio Oriental Expression. Κύριος στόχος της Ακαδημίας είναι να διαδώσει και να επεκτείνει την Ινδική Κουλτούρα και το πραγματικό Bollywood στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτόν, η Ακαδημία συνεργάζεται με τους καλύτερους δασκάλους από την Ελλάδα και το Εξωτερικό και διοργανώνει κάθε χρόνο στην Αθήνα το “Bollywood and Multicultural Dance Festival”.

Ο χορός Bollywood είναι ο χορός της «Απόλυτης Χαράς». Είναι μια μίξη κλασικών ινδικών χορών Kathak, Bharata Natyam, Odissi, κινήσεις παραδοσιακών ανατολίτικων χορών, καθώς και στοιχεία salsa, flamenco, jazz, hip-hop και musical dance. Ο χορός είναι άλλοτε κεφάτος και ρυθμικός και άλλοτε νοσταλγικός και ερωτικός.

O χορός Bollywood είναι μια χορευτική “επανάσταση”. Ξέφυγε από τις παραδοσιακές μορφές του ινδικού χορού, διατηρώντας ωστόσο πολλά στοιχεία του, και διαμόρφωσε το δικό του στυλ. Δανειζόμενος από τη Δύση ελεύθερες κινήσεις και από την Ινδία πιο παραδοσιακές, ο χορός Bollywood αφηγείται ιστορίες με έντονα χορευτικό τρόπο. Είναι ένας απίστευτα θεατρικός χορός, ενώ παράλληλα είναι δυναμικός, χαρούμενος και με τεράστια θετική ενέργεια. Κάθε χορογραφία Bollywood είναι ένα απίστευτης ομορφιάς χορο-θεατρικό μονόπρακτο. Και φυσικά, για να μην παραβλέπουμε και τη φυσική μας κατάσταση, ο χορός αυτός γυμνάζει σχεδόν όλες τις ομάδες μυών: από τους μύες του προσώπου μέχρι και τα ακροδάχτυλα των χεριών και τα μάτια.

Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ

H συμμετοχή εξασφαλίζεται με την έγκαιρη τηλεφωνική επικοινωνία στα τηλέφωνα 2286085141, καθημερινά εκτός Δευτέρας και Τρίτης ώρες 10.00-16.00. Εως 20 άτομα ανά τμήμα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη