Vintage Air Rally: Από την Κρήτη στη Ν. Αφρική με αεροπλάνα αντίκες

C2C-17Ένα μοναδικό ταξίδι με αεροπλάνα αντίκες θα ξεκινήσει το Σάββατο 12 Νοεμβρίου από το αεροδρόμιο της Σητείας και αφού διασχίσει 10 χώρες της Αφρικής, θα καταλήξει μετά από 5 εβδομάδες στο Κέιπ Τάουν της Ν. Αφρικής. Πρόκειται για το Vintage Air Rally 2016 με τίτλο Crete2Cape, ένα ταξίδι 8000 μιλίων που καλούνται να φέρουν σε πέρας τα 19 πληρώματα που θα συμμετάσχουν, από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Μποτσουάνα, τη Χιλή, την Κύπρο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Αφρική και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο ράλλυ παίρνουν μέρος 9 διπλάνα (αεροπλάνα με δύο φτερά πάνω κάτω σε κάθε πλευρά), καθώς και 2 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη υποστήριξης.

C2C_Itinerary
Η διαδρομή του Vintage Air Rally Crete2Cape – Κλικ για μεγέθυνση

Ακολουθώντας τα βήματα των προτοπόρων πιλότων της δεκαετίας του 1920, οι συμμετέχοντες με τα διπλάνα τους θα πετάξουν κατα μήκος του Νείλου από το Κάιρο στο Χαρτούμ, θα περάσουν από τα υψίπεδα της Αιθιοπίας και τις πεδιάδες της Κένυας για να φτάσουν στο Ναϊρόμπι.

Για τη συνέχεια το σχέδιο πτήσης περιλαμβάνει Κιλιμάντζαρο, Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι και Ζανζιβάρη. Μετά από μια μικρή παύση στον Ινδικό ωκεανό, θα συνεχίσουν διασχίσοντας τη Ζάμπια και τους καταρράκτες της Βικτώρια, με τη Ζιμπάμπουε και τη Ν. Αφρική να ακολουθούν μέχρι την ολοκλήρωση του ταξιδιού στο Κέιπ Τάουν.

Κατά το πέρασμά τους από την Αίγυπτο, οι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει άδεια για να προσγειωθούν στις πυραμίδες της Γκίζας.

C2C-20

O Martin Wiseman που ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατάγεται από τη Ζάμπια, θα είναι ένας από τους συμμετέχοντες, πετώντας με ένα μονοκινητήριο διπλάνο Antonov An-2. “Πετώντας με το Antonov είναι μια τεράστια πρόκληση. Είναι μεγάλο, ισχυρό και όλα είναι στα ρωσικά!” όπως δηλώνει ο ίδιος. “Μέχρι τώρα έχω 700 ώρες πτήσης σε 15 χρόνια. Το να πετάξω 100 ώρες σε περίπου μήνες θα είναι βασανιστικό και συναρπαστικό ταυτόχρονα. Το να πετάς πάνω από θάλασσα είναι πάντα επικίνδυνο, πόσο μάλλον με έναν μόνο κινητήρα και με ένα παλιό αεροσκάφος. Θα έχει πάντως ενδιαφέρον” συμπλήρωσε ο τολμηρός πιλότος.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη