NASA: Συνεργασία με την SpaceX για την επόμενη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη

Η NASA ετοιμάζεται να στείλει αστροναύτες για περαιτέρω εξερεύνηση της Σελήνης, στο πλαίσιο του προγράμματος Άρτεμις. Ως συνεργάτη της σε αυτό το εγχείρημα επέλεξε την SpaceX, την εταιρεία του Έλον Μασκ, η οποία θα αναλάβει την ανάπτυξη του συστήματος προσσελήνωσης που θα μεταφέρει με ασφάλεια τους επόμενους δύο Αμερικανούς αστροναύτες στην επιφάνεια της Σελήνης. Η μία από τους δύο μάλιστα θα είναι γυναίκα που θα γράψει ιστορία ως η πρώτη γυναίκα στη Σελήνη.

Τέσσερις συνολικά αστροναύτες θα εκτοξευτούν με το διαστημόπλοιο Orion στο διάστημα για πολυήμερο ταξίδι σε σεληνιακή τροχιά. Από εκεί οι δύο θα μεταφερθούν με το σύστημα προσσελήνωσης της SpaceX στη Σελήνη, όπου θα παραμείνουν για μία περίπου εβδομάδα, πριν επιστρέψουν και πάλι στο Orion και στους συναδέλφους τους για να γυρίσουν όλοι πίσω στη Γη.

Το σύστημα προσσελήνωσης που σχεδιάζει η SpaceX για το Πρόγραμμα Άρτεμις, όπως ονομάζεται το φιλόδοξο σχέδιο επιστροφής στη Σελήνη, θα βασίζεται στο πρότυπο του Starship που βρίσκεται ακόμα σε αρχικά στάδια ανάπτυξης.

Η επιλογή της SpaceX ήταν “προς το συμφέρον” της υπηρεσίας, δήλωσε η Λάιζα Γουάτσον-Μόργκαν, η υπεύθυνη του “Προγράμματος Άρτεμις”, ανακοινώνοντας ότι η αποστολή ενδέχεται να γίνει ακόμη και εντός του 2024.

Σημειώνουμε ότι από πέρσι η SpaceX συνεργάζεται ήδη με την NASA για τη μεταφορά αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και NASA


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη