Αέρας Σαντορίνης στους διακριθέντες του παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Επιστρατεύοντας τη φαντασία της και το ταλέντο της, η 12χρονη μαθήτρια από τη Σαντορίνη Ευδοκία Αργυρού ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για συμμετοχή στον παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής και το έργο της κατάφερε να είναι σε αυτά που ξεχώρισαν, ανάμεσα σε 19.500 συμμετοχές παιδιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το θέμα του διαγωνισμού, ο οποίος διοργανώθηκε φέτος για 10η χρονιά ήταν “Άνθρωπος στο Κέντρο” και πρωταγωνιστής ήταν το Ειδώλιο γυναικείας μορφής (περ. 2700-2400/2300 π.Χ.) που παρουσιάζεται στη μόνιμη έκθεση “Κυκλαδική Τέχνη” του Μουσείου. Με αφορμή το ειδώλιο, τα παιδιά ζωγράφισαν τις μεταμορφώσεις του Ανθρώπου μέσα από την ιστορία των πολιτισμών, τα έργα και το περιβάλλον που δημιουργεί.

Για κάθε ηλικιακή κατηγορία υπήρχαν τρεις νικητές και επτά διακριθέντες. Ανάμεσα στα διακριθέντα έργα της Α’ γυμνασίου είναι και αυτό της Ευδοκίας Αργυρού, μαθήτριας των εικαστικών εργαστηρίων της Art Team Of Santorini – ART.T.O.S., που έχει έναν ακόμη λόγο να καμαρώνει για επιτυχία μαθητών της, μετά από αντίστοιχες διακρίσεις στον διαγωνισμό του ΜΚΤ το 2020, αλλά και βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό ζωγραφικής στην Ιαπωνία το 2019, το 2021 και το 2023.

Υπό τον συντονισμό και την επιμέλεια των εικαστικών Χρήστου Cesario Αντωνιάδη, Ιοαννέλης Κυριακοπούλου, και Σωτήρη Τασιόπουλο, στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 128 παιδιά της ART.T.O.S. που εμπνεύστηκαν από το ειδώλιο και αποτύπωσαν τον ρόλο του Ανθρώπου μέσα από το ταξίδι του στους πολιτισμούς, το περιβάλλον που δημιουργεί και τα μηνύματα που περνάει.

Όλα τα έργα των παιδιών έχουν αναρτηθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα kidscontest.cycladic.gr, κάνοντας την έκθεση προσβάσιμη σε όλους και από παντού!

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη