Ν. Ζώρζος: Ανεξάρτητη από την κατασκευή νέου λιμανιού η αναγκαιότητα για δεύτερο δρόμο στον Αθηνιό

Στόχος να συμπεριληφθεί η σχετική πρόβλεψη στο υπό εκπόνηση Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο

Την αναγκαιότητα άμεσης και επείγουσας χάραξης και κατασκευής ενός δεύτερου δρόμου στο λιμάνι του Αθηνιού, όπως ορίσουν και αποφασίσουν οι ειδικοί επιστήμονες, ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 13/3/24.

Τη σχετική εισήγηση έκανε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας Γιώργος Νομικός, καθώς είχε προηγηθεί ανάλογη ομόφωνη απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΛΤ Θήρας.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Θήρας Ν. Ζώρζος κατά τη συζήτηση του θέματος, αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπεται η κατασκευή δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο λόγω του ότι βρίσκεται στην Α’ Ζώνη. Το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς μόνο έτσι θα μπορούσε να συμπεριληφθεί αυτή η πρόβλεψη στο υπό εκπόνηση Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

Ξεκαθάρισε επίσης πως η συζήτηση για την αναγκαιότητα κατασκευής δεύτερου δρόμου για τον Αθηνιό είναι ανεξάρτητη από το έργο κατασκευής του νέου λιμανιού. “Σήμερα κάνουμε μια πρόβλεψη. Αν πάρουμε αυτή την απόφαση, δε σημαίνει ότι δε θα κατασκευαστεί το νέο λιμάνι, για την κατασκευή του οποίου υπάρχει θέμα, καθώς μετά την πόντιση του καλωδίου του ΑΔΜΗΕ, το λιμάνι πρέπει να μετακινηθεί βορειότερα. Υπάρχει όμως πρόβλημα στην εξεύρεση τρόπου διασύνδεσης του νέου λιμανιού με την οδοποιία στον Καρτεράδο”, πρόσθεσε.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν θετικά επί του θέματος, πλην της κας Μαρίας Αργυρού που δήλωσε “παρούσα”. Δικαιολογώντας την ψήφο της, ανέφερε: “Εκτίμησή μας είναι ότι το υπάρχον οδικό δίκτυο προς το λιμάνι του Αθηνιού είναι προβληματικό και δεν καλύπτει τις σημερινές και ολοένα αυξανόμενες ανάγκες, αφού ο αριθμός των τροχοφόρων ΙΧ, τουριστικών πούλμαν και των βαν συνεχώς πολλαπλασιάζεται. Η κατασκευή ενός δεύτερου δρόμου προς το λιμάνι του Αθηνιού θα ανακούφιζε σαφώς, όμως θα αποτελούσε μια πρόσθετη περιβαλλοντική επιβάρυνση και παράλληλα θα προκαλούσε σοβαρή αλλοίωση του υπάρχοντος τοπίου. Για τη δεδομένη στιγμή όμως, που συζητείται η κατασκευή του νέου λιμένα, η πρόταση αυτή ίσως αποδυναμώσει τη δημιουργία του με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εκπόνηση της μελέτης, ακόμη και την κατασκευή του. Στεκόμαστε επιφυλακτικά και ψηφίζουμε “παρών”.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη