Ν. Σαντορινιός: Έρχεται το Μεταφορικό Ισοδύναμο και στα καύσιμα

Την τρίτη και τελευταία φάση της εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου, αυτή της επιδότησης μεταφοράς καυσίμων προς τα νησιά, ανέλυσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κος Νεκτάριος Σαντορινιός στη σημερινή (16/10/18) εκπομπή Πρώτη Είδηση της ΕΡΤ. Ο κος Σαντορινιός ανακοίνωσε επίσης και κάποιες διορθωτικές ενέργειες που θα εφαρμοστούν στην ολοκληρωτική εφαρμογή του μέτρου, από 1/1/2019.

“Το Μεταφορικό Ισοδύναμο έχει τρεις πυλώνες ενίσχυσης που αφορούν πρώτον στην μεταφορά των επιβατών, στην επιδότηση του κόστους που έχουν οι επιχειρήσεις για την μεταφορά προϊόντων από και προς τα νησιά και στην μεταφορά καυσίμων στα νησιά. Ήδη, μέσω της πλατφόρμας του ΜΙ, έχει ξεκινήσει η έκδοση και η πληρωμή των εισιτηρίων των νησιωτών αλλά και η κατάθεση των τριμηνιαίων παραστατικών των επιχειρήσεων προκειμένου να καταβληθούν χρήματα στους εταιρικούς τους λογαριασμούς. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και μέχρι τώρα, στην πιλοτική εφαρμογή, ο κόσμος έχε αγκαλιάσει το μέτρο” τόνισε ο Αν. Υπουργός.

Σχετικά με την εφαρμογή του ΜΙ στα καύσιμα, όπως εξήγησε ο κος Σαντορινιός, αναμένεται ακόμη μια νομοθετική ρύθμιση, και υπολογίζεται μέχρι το τέλος του μήνα θα μπορεί να ενεργοποιηθεί και ο τρίτος πυλώνας ενίσχυσης. Σύμφωνα με υπολογισμούς, φαίνεται ότι η απόδοση του μέτρου στην τιμή των καυσίμων των νησιών, δε θα υπερβαίνει τα 15 λεπτά στην αντλία των πρατηρίων, σε σχέση με την μέση τιμή στην Αττική, ενώ στον σχεδιασμό έχουν ληφθεί υπόψη στοιχεία όπως η απόσταση του κάθε νησιού από τα κέντρα εφοδιασμού, το αν το νησί διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους καυσίμων και τέλος πόσα πρατήρια λειτουργούν.

Τέλος, ο κος Σαντορινιός ανακοίνωσε και βελτιωτικές κινήσεις που θα γίνουν στο μέτρο του ΜΙ όταν τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από την αρχή του νέου έτους, καθώς θα υπάρχει η δυνατότητα για τα πιο μακρινά νησιά να επιδοτούνται τα εισιτήρια και δεύτερης θέσης, ενώ σήμερα επιδοτούνται μόνο αυτά της τρίτης θέσης.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη