21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ευχαριστίες από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας προς την Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης

Share

Ως ένα νησί που πρωτοπορεί σε θέματα εθελοντισμού χαρακτηρίζει τη Σαντορίνη ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας Παναγιώτης Κατσίβελας, σε ευχαριστήρια επιστολή του προς την Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης για τη συμβολή της στη διάδοση της ιδέας του εθελοντή αιμοδότη. Ο κος Κατσίβελας κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην περσινή αιμοδοσία στη Σαντορίνη, την άνοιξη του 2020, κατά την οποία συλλέχθηκαν 1.148 μονάδες αίματος, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για το νησί.

Θυμίζουμε ότι το ραντεβού για την επόμενη εθελοντική αιμοδοσία στη Σαντορίνη έχει δοθεί για τις 8-16 Μαΐου 2021.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο κος Κατσίβελας αναφέρει:

“Αξιότιμοι Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας, για τη δραστηριότητα που έχετε αναπτύξει από το 1992 στον τομέα της εθελοντικής προσφοράς αίματος και για την πολύτιμη συμβολή σας στη διάδοση της ιδέας του εθελοντή αιμοδότη, έχοντας ως βάση το νησί της Σαντορίνης.

Η αιμοδοσία είναι ουσιαστική πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης, οφείλουμε όλοι να σκεφτούμε την αγωνία των ανθρώπων που χρειάζονται αίμα και να κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις του τόπου μας, προκειμένου καμία ζωή να μην κινδυνέψει. Τα ποσοτικά αποτελέσματα που έχετε καταφέρει διαχρονικά, συλλέγοντας πάνω από 1500 μονάδες αίματος ετησίως, καλύπτοντας ζωτικές ανάγκες της χώρας, δείχνουν ότι έχετε βοηθήσει καθοριστικά στο να “μπολιαστούν” οι αξίες του εθελοντισμού και της προσφοράς στους κατοίκους ενός νησιού που αποτελεί παράλληλα παγκόσμιο σημείο αναφοράς.

Παράλληλα, θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την συλλογή 1.148 μονάδων αίματος την άνοιξη του 2020, εν μέσω πανδημίας, που αποτελεί αριθμό ρεκόρ για το νησί και να σας ευχηθούμε να συνεχίσετε την επιτυχημένη σας πορεία, υπηρετώντας υψηλούς σκοπούς σε μια εποχή προκλήσεων και υψηλών απαιτήσεων.

Ο εθελοντισμός είναι δείκτης πολιτισμού και μέσο βελτίωσης της ποιότητας ζωής μιας κοινωνίας και η Σαντορίνη αποδεικνύει ότι είναι πρωτοπόρα σε αυτή τη συνθήκη. Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας θα είναι σταθερός συμπαραστάτης στο κοινωνικό έργο που επιτελείτε και την κοινή προσπάθεια για την ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος της χώρας, καθώς εισερχόμαστε στην τελική ευθεία της υπέρβασης μιας υγειονομικής κρίσης που ταλαιπώρησε όλη την ανθρωπότητα.

Σε αυτή την προσπάθεια, ανήκουμε ΟΛΟΙ στην ίδια ομάδα!”


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη