17.5 C
Santorini
Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

Δημοτικές εκλογές ’23 – Σαντορίνη: Ηχηρές απουσίες και επανεμφανίσεις

Πρωτοσέλιδα

Μία εβδομάδα μας χωρίζει πια από τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και το κλίμα στη Σαντορίνη είναι έντονα προεκλογικό. Μπαίνοντας στην τελική ευθεία, ο προεκλογικός αγώνας των υποψήφιων παρατάξεων κορυφώνεται, με τους επικεφαλής και τα στελέχη τους να εντατικοποιούν τις διά ζώσης επαφές τους με τους ψηφοφόρους και να προγραμματίζουν τις κεντρικές προεκλογικές ομιλίες, ενώ μεγάλο μέρος της καμπάνιας τους γίνεται μέσα από τα social media.

Τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών, τόσο τα γενικά όσο και τα τοπικά, είναι γνωστά εδώ και καιρό, ωστόσο σήμερα στεκόμαστε σε δύο περιπτώσεις, σε ανθρώπους που τα τελευταία χρόνια είχαν έντονη παρουσία και αυτή τη φορά απουσιάζουν από τον εκλογικό στίβο, αλλά και σε ανθρώπους που μετά από αποχή κάποιων ετών επανέρχονται στην τοπική πολιτική σκηνή.

Διαφήμιση

Οι απουσίες

Από τους εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του νυν δημάρχου Αντώνη Σιγάλα, σε αυτές τις δημοτικές εκλογές δε συμμετέχει η δικηγόρος Σοφία Κίτσου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της, η κα Κίτσου έχει οριστεί και ως Αντιδήμαρχος Θήρας με αρμοδιότητες που αφορούν κυρίως την Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών.

Απουσία από αυτή την εκλογική μάχη παίρνει και η παιδίατρος Μαρία Αγγελάκη, που εξελέγη για πρώτη φορά δημοτική σύμβουλος στις εκλογές του 2019 με την παράταξη του Μανόλη Ορφανού.

Απών από τις τωρινές εκλογές και ο πρώην δήμαρχος Άγγελος Ρούσσος που στις εκλογές του 2019 ήταν επικεφαλής του συνδυασμού που κατέλαβε την τρίτη θέση και στον β’ γύρο στήριξε την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Αντώνη Σιγάλα. Από το 2019 μέχρι σήμερα είναι επίσης πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θήρας. Καθώς ο συνδυασμός του δεν κατεβαίνει σε αυτές τις εκλογές, τα στελέχη του μετακινήθηκαν ως υποψήφιοι σε άλλες παρατάξεις.

Από τα τωρινά ψηφοδέλτια απουσιάζει και το όνομα του Γιάννη Αργυρού, προέδρου της ΓΕΩΘΗΡΑ στην τρέχουσα δημοτική περίοδο. Στις τελευταίες εκλογές ο κος Αργυρός ήταν υποψήφιος με την παράταξη του Αντώνη Σιγάλα, χωρίς να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, κάτι που είχε καταφέρει την περίοδο 2011-2014 με την παράταξη του Νίκου Ζώρζου.

Στους απόντες από την τωρινή εκλογική μάχη περιλαμβάνονται και έξι από τους 14 νυν προέδρους κοινοτήτων. Δε θα είναι υποψήφιοι ο Ευάγγελος Κατσίπης από το Εμπορείο, η Μαριάννα Πελέκη από το Καμάρι, ο Δημήτρης Καφιέρης από τα Φηρά, ο Πέτρος Καραμολέγκος από τη Θηρασιά, ο Αντώνης Παγώνης από την Οία και η Ρένα Φουστέρη από τον Πύργο.

Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Οι επανεμφανίσεις

Μετά από αποχή δέκα περίπου χρόνων, ο τραπεζικός Γιώργος Βαρβαρήγος από την Οία επιστρέφει στην τοπική πολιτική σκηνή, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Δημοτική Ενότητα της Οίας με τη Θηραϊκή Πολιτεία του Νίκου Ζώρζου. Η πρώτη φορά που εξελέγη δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς σε όλο το νησί ήταν στις εκλογές του 2010, την πρώτη τετραετία της δημοτικής αρχής του Νίκου Ζωρζου. Τότε ορίστηκε Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Αύγουστο του 2012 για προσωπικούς-επαγγελματικούς λόγους, παραμένοντας δημοτικός σύμβουλος έως το 2014.

Την επαναδραστηριοποίησή του με τα κοινά αποφάσισε σε αυτές τις εκλογές και ο μηχανικός Αγγελέτος (Άγγελος) Αργυρός που κατεβαίνει ως υποψήφιος της παράταξης του Μανόλη Ορφανού “Τώρα! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά”. Στο παρελθόν είχε εκλεγεί τοπικός σύμβουλος Καμαρίου, ενώ επί πρώτης δημαρχιακής θητείας του Νίκου Ζώρζου είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με τη Θηραϊκή Πολιτεία.

Διαφήμιση
  • Akrotiri 40 years of research
  • Πίβα Λάββα - Τοπία του νου
  • Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
  • Ταξίδια ζωής Πάρι Τσάρτα

Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Ροή ειδήσεων

Γενική Συνέλευση και εκλογές στην Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης

Γενική Συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη 13/12 στην Ένωση Ξενοδόχων...
Διαφήμιση
youtube Atlantea