Ολυμπιακοί Αγώνες: Νέα Πρωθιέρεια στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, ενόψει των Αγώνων του Παρισιού 2024, που είναι προγραμματισμένη για τον επόμενο μήνα στην αρχαία Ολυμπία, θα έχει νέα Πρωθιέρεια, επανασχεδιασμένες ενδυμασίες των Ιερειών και νέο μουσικοσυνθέτη τελετών. Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ανάψει στις 16 Απριλίου στην αρχαία Ολυμπία, γενέτειρα των Αγώνων. Σε μια παραδοσιακή τελετή, τη μουσική σύνθεση της οποίας θα επιμεληθεί ο μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, η ηθοποιός Μαίρη Μηνά, που θα υποδυθεί την Πρωθιέρεια για πρώτη φορά, θα χρησιμοποιήσει ένα κοίλο κάτοπτρο και τις ακτίνες του ήλιου για να ανάψει τη δάδα.

“Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Ελπίζω να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη που μου δείξατε”, είπε η Μηνά στη σημερινή παρουσίαση της Τελετής στο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, προσθέτοντας: “Είμαι πολύ τυχερή που αναλαμβάνω τώρα τα ηνία”.

Η Μαίρη Μηνά, νέα Πρωθιέρεια της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες “Παρίσι 2024” και ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου – Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Οι νέες ενδυμασίες που θα φορέσουν η Μηνά και οι Iέρειές της, θα διαφέρουν από αυτές των προηγούμενων τελετών, καθώς θα είναι δίχρωμες (ασπρόμαυρες), εν αντιθέσει με τις μονόχρωμες λευκές ή γαλάζιες του παρελθόντος.

Μετά την παραδοσιακή Τελετή Αφής, η Πρωθιέρεια θα παραδώσει τη φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας Στέφανο Ντούσκο, στην άκρη του αρχαίου Ολυμπιακού σταδίου για την έναρξη της ελληνικής λαμπαδηδρομίας των 11 ημερών. Σημειωτέον ότι στις 19 Απριλίου η φλόγα θα περάσει από τη Σαντορίνη, τη Νάξο και την Πάρο. Η φλόγα, με τελευταίο λαμπαδηδρόμο επί ελληνικού εδάφους τον αρχηγό της εθνικής ομάδας πόλο Γιάννη Φουντούλη, θα παραδοθεί στους διοργανωτές των Αγώνων του Παρισιού στις 26 Απριλίου, όπως πάντα στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Έπειτα θα διανυκτερεύσει στη Γαλλική Πρεσβεία στην ελληνική πρωτεύουσα και την επόμενη ημέρα θα αναχωρήσει για τη Γαλλία με το ιστορικό τρικάταρτο ιστιοφόρο “Belem”.

Η Ολυμπιακή φλόγα θα φτάσει στη Μασσαλία στις 8 Μαΐου, με έως και 150.000 άτομα να αναμένεται να παραστούν στην τελετή στο Παλιό Λιμάνι της πόλης πριν ξεκινήσει το γαλλικό σκέλος της λαμπαδηδρομίας. Η Μασσαλία, που ιδρύθηκε από τους Έλληνες αποίκους της Φώκαιας γύρω στο 600 π.Χ., θα φιλοξενήσει τους αγώνες ιστιοπλοΐας. Η γαλλική λαμπαδηδρομία θα διαρκέσει 68 ημέρες και θα κορυφωθεί με το άναμμα της Ολυμπιακής φλόγας στην Τελετή Έναρξης των Αγώνων στις 26 Ιουλίου.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη